Τζόνσον: Εμβολιαστείτε κατά του κορωνοϊού για να αποφευχθούν νέοι περιορισμοί

από fimotro

Οι πολίτες στη Βρετανία πρέπει να προχωρήσουν στον εμβολιασμό τους κατά της Covid-19, όταν είναι επιλέξιμοι, εάν θέλουμε να αποφύγουμε νέους περιορισμούς κατά της Covid αυτόν τον χειμώνα, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

«Εάν θέλουμε να αποφύγουμε νέους περιορισμούς στην καθημερινότητά μας, πρέπει όλοι μας να εμβολιαστούμε αμέσως μόλις είμαστε επιλέξιμοι», τόνισε ο Τζόνσον κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

«Σας παρακαλώ πηγαίνετε και εμβολιαστείτε για να προστατεύσετε τους εαυτούς σας και τους άλλους και κάνοντάς το αυτό, μπορούμε να βοηθήσουμε προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι μπορούμε να συνεχίσουμε με τον τρόπο που έχουμε ξεκινήσει: να παραμείνουμε στο σχέδιό μας του να χρησιμοποιούμε τον εμβολιασμό για να ελέγξουμε τον ιό».

Επιπλέον, ο Μπόρις Τζόνσον είπε σήμερα ότι ο ορισμός του πλήρως εμβολιασμένου θα πρέπει να προσαρμοστεί προκειμένου να λαμβάνεται υπόψη και η τρίτη, αναμνηστική δόση κατά της covid-19, αν και δεν έδωσε κάποιο χρονοδιάγραμμα για την κίνηση αυτή.

Πλήρως εμβολιασμένος αυτή τη στιγμή σημαίνει πως έχει λάβει δύο δόσεις εμβολίου κατά της Covid. Όλοι οι πολίτες άνω των 40 ετών είναι επιλέξιμοι τώρα για μια αναμνηστική δόση έξι μήνες μετά τη δεύτερη δόση τους.

«Είναι πολύ ξεκάθαρο ότι λαμβάνοντας τρεις δόσεις, λαμβάνοντας την αναμνηστική δόση σας, αυτό θα γίνει ένας σημαντικός παράγοντας και θα κάνει ευκολότερη τη ζωή για εσάς με κάθε τρόπο», σημείωσε ο επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης.

«Θα πρέπει να προσαρμόσουμε την ιδέα του τι συνιστά πλήρης εμβολιασμός προκειμένου να ληφθεί υπόψη αυτό και νομίζω ότι είναι όλο και προφανές».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα