Τζιτζικώστας: Η νέα πρόκληση διέσυρε την Τουρκία

από fimotro

Το χρονικό, οι αστείες δικαιολογίες και η αντίδραση της Ελλάδας

Η Τουρκία με την ομηρία του Απόστολου Τζιτζικώστα για ακόμη μία φορά στην παγκόσμια κοινότητα και κάποια στιγμή η Ευρωπαϊκή Ενωση και όλοι οι άλλοι θα πρέπει να σταματήσουν τα μισόλογα και να καταγείλλουν με έργα και με πράξεις την τουρκική προκλητικότητα.

Η Ελλάδα είναι διατεθειμένη για ακόμη μία φορά να ενημερώσει άπαντες για τις νέες τουρκικές προκλήσεις και θα απαιτήσει να μην υπάρχουν μισόλογα αλλά έντονη και έμπρακτη καταδίκη.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την απαράδεκτη και εντελώς καταχρηστική κράτηση και απαγόρευση εισόδου του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας από τις τουρκικές αρχές στη Σμύρνη. Αναμένουμε από τις αρμόδιες τουρκικές αρχές να δοθούν άμεσα εξηγήσεις και τις καλούμε να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον. Η ελληνική Πρεσβεία στην Αγκυρα, καθώς και το Γενικό Προξενείο στη Σμύρνη κινητοποιήθηκαν από την πρώτη στιγμή προβαίνοντας σε σχετικές παραστάσεις προς το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών», ήταν η άμεση και οργισμένη ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα