Ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης δήλωσε πως το κύμα της πανδημίας είναι στην κορύφωσή του, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο MEGA.

«Δυστυχώς είναι προεξοφλημένοι οι αριθμοί αυτοί που βλέπουμε από τη προηγούμενη συμπεριφορά των κρουσμάτων τα οποία εν τέλει καθορίζουν και τους θανάτους. Τώρα τρέχουμε τους θανάτους που είχαμε δουλέψει πριν από δύο εβδομάδες», είπε.

Σε ό,τι αφορά τους θανάτους, ο κ. Τζανάκης θεωρεί πως δε θα υπάρξουν πολλές ημέρες που θα ξεπεραστεί το «όριο» των 100 μέσα στο επόμενο διάστημα, ενώ η τρέχουσα εβδομάδα θα κλείσει με περίπου 500 ημερίσια κρούσματα λιγότερα από την προηγούμενη εβδομάδα, κατά μέσο όρο.

«Είμαστε στην κορύφωση κι αν όλα επιβεβαιωθούν, τότε τις επόμενες ημέρες θα συνεχίζει να αχνοφαίνεται μία υποστροφή των κρουσμάτων η οποία θα ακολουθηθεί μετά από 15 ημέρες με μία σταθεροποίηση και μείωση των θανάτων και των διασωληνωμένων», κατέληξε ο κ. Τζανάκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα