Τζ. Ντάιμον – JP Morgan: Πολύ νωρίς να μιλάμε για νίκη επί του πληθωρισμού

από Philippos

Είναι ακόμη πολύ νωρίς να κηρύξουμε τη νίκη στη μάχη κατά του πληθωρισμού προειδοποιεί ο διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan Chase, Τζέιμι Ντάιμον, υπογραμμίζοντας ότι η Fed θα μπορούσε να αυξήσει τα επιτόκια πάνω από το όριο του 5% στην περίπτωση που διαπιστωθεί ότι παραμένει σε υψηλά επίπεδα.

Η προειδοποίηση του Ντάιμον έρχεται αφού οι τραπεζίτες της Fed δήλωσαν ότι πρέπει να περιμένουμε περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων.

«Οι άνθρωποι θα πρέπει να πάρουν μια βαθιά ανάσα πριν ανακηρύξουν τη νίκη (κατά του πληθωρισμού), επειδή τα στοιχεία ενός μήνα φαίνονται καλά», εκτιμά ο Ντέιμον, σε συνέντευξή του στο Reuters. «Είναι απολύτως λογικό η Fed να πάει στο 5% και να περιμένει λίγο», συμπλήρωσε. Αλλά εάν ο πληθωρισμός πέσει στο 3,5% ή 4% και παραμείνει εκεί, «ίσως χρειαστεί να ανέβει υψηλότερα από το 5% και αυτό θα μπορούσε να επηρεάσει τα βραχυπρόθεσμα, τα μεγαλύτερα επιτόκια» όπως υπογράμμισε.

Στη συνέντευξή του, ο Ντάιμον είπε επίσης ότι σχεδιάζει να επισκεφθεί την Κίνα, λέγοντας ότι είναι σημαντικό να διατηρηθούν οι σχέσεις εκεί.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο αθέτησης υποχρεώσεων για το χρέος των ΗΠΑ – μια προοπτική που αντιμετωπίζει η χώρα εάν δεν αυξηθεί το ανώτατο όριο του χρέους της – χαρακτήρισε αυτή την περίπτωση δυνητικά «καταστροφική». Όπως συμπλήρωσε, κάτι τέτοιο θα μπορούσε να προκαλέσει μόνιμη ζημιά στην Αμερική και «θα μπορούσε να καταστρέψει το μέλλον της».

Ερωτηθείς για τα σχέδια της JPMorgan σε μία περίοδο που άλλες τράπεζες προχωρούν σε περικοπές θέσεων εργασίας, είπε ότι οι προοπτικές για προσλήψεις παραμένουν ανοιχτές στην τράπεζα. «Ακόμα ανοίγουμε υποκαταστήματα σε όλο τον κόσμο και εξακολουθούμε να προσλαμβάνουμε στελέχη… έχουμε περισσότερους πελάτες να καλύψουμε», είπε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα