Τυφώνας για τις ασφαλιστικές ο κορωνοϊός

από fimotro

Η μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία του κόσμου, η Lloyd’s, εκτιμά ότι ο ασφαλιστικός τομέας θα υποστεί απώλειες 203 δισ. δολαρίων από την πανδημία κορωνοϊού φέτος.

Σύμφωνα με το Bloomberg, οι προβλεπόμενες απώλειες περιλαμβάνουν 107 δισ. για τη διαχείριση αξιώσεων, ενώ τα υπόλοιπα αφορούν επενδυτικά χαρτοφυλάκια ασφαλιστών, όπως δήλωσε η Lloyd’s. Το κόστος των απαιτήσεων ισούται με κάποιους από τους πιο καταστροφικούς τυφώνες των τελευταίων ετών και θα μπορούσε να αυξηθεί περαιτέρω, εάν ο ιός δεν συγκρατηθεί, σημειώνει η Lloyd’s.

Η πανδημία, η οποία έχει μολύνει τουλάχιστον 4,2 εκατομμύρια ανθρώπους και έχει σκοτώσει σχεδόν 300.000, έφερε την ασφαλιστική βιομηχανία αντιμέτωπη με τη μεγαλύτερη πρόκληση που είχε μέχρι σήμερα. Παράλληλα, πυροδοτεί κατακλυσμό αξιώσεων που σχετίζονται με ακυρωμένες εκδηλώσεις, διακοπή λειτουργίας των επιχειρήσεων και άλλα κόστη.

H Lloyd’s εκτιμά ότι θα πληρώσει μεταξύ $3 δισ. και $4,3 δισ. σε πελάτες παγκοσμίως, μία κλίμακα παρόμοια με τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001. «Αυτό που είναι ιδιαίτερο, είναι η υποβάθμιση αξιών των περιουσιακών στοιχείων, καθώς και η δημιουργία υποχρεώσεων», δήλωσε ο πρόεδρος Bruce Carnegie-Brown σε συνέντευξή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα