Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


«Αν η Επιτροπή αποφασίσει την εξαίρεση των Τζανακόπουλο – Πολάκη είναι εκτός νόμου και η διαδικασία που θα επακολουθήσει θα είναι άκυρη», τόνισε ο Δημήτρης Τσοβόλας, δικηγόρος του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ , ο κ. Τσοβόλας εξήγησε πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει Δικαστικό Συμβούλιο για να αποφασίσει και η Επιτροπή στην Προανακριτική δεν μπορεί διότι έχει ρόλο Εισαγγελέα. «Δηλαδή αυτός που ζητάει θα αποφασίζει και την εξαίρεση;» αναρωτήθηκε ο κ. Τσοβόλας.

«Όταν και αν παραπεμφθεί ο κ. Παπαγγελόπουλος σε ειδικό δικαστήριο τότε σύμφωνα με το νόμο περί ευθύνης υπουργών κληρώνονται τα μέλη Δικαστικού Συμβουλίου και μετά το Δικαστικό Συμβούλιο λειτουργεί κανονικά και ορίζεται ανακριτής. Αυτή τη στιγμή όμως κανείς δεν μπορεί να εξαιρεθεί», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς για παλαιότερη δήλωσή του, ότι υπάρχει το όνομα πολιτικού προσώπου στη δικογραφία, ο Δ. Τσοβόλας δε θέλησε να αποκαλύψει περισσότερα. «Σέβομαι τη μυστικότητα της διαδικασίας. Δεν μπορώ να πω ποιος είναι, υπάρχει πάντα το τεκμήριο της αθωότητας, υπάρχουν οι συνέπειες του νόμου. Μην κοιτάζετε που βγαίνουν διάφοροι και λένε αυτά που λένε» ανέφερε.

Ο Δημήτρης Τσοβόλας επανέλαβε τις πληροφορίες του ότι προστατευόμενοι μάρτυρες είχαν καταθέσει και στις αμερικανικές αρχές. Όπως σημείωσε, πρόσφατα στάλθηκε έγγραφο από την εισαγγελία Διαφθοράς που λέει ότι υπάρχουν άκρως απόρρητα έγγραφα ξένων αρχών καθώς και των αμερικανικών που οδήγησαν στην κλήση ως μαρτύρων.

«Η νομοθεσία προβλέπει ειδικό καθεστώς προστασίας ώστε στελέχη κάποιας επιχείρησης που ενδέχεται να εμπλέκονται, να βοηθήσουν να αποκαλυφθεί το σκάνδαλο. Δεν ξέρουμε αν είναι οι ίδιοι μάρτυρες. Δεν μπορεί να αποκαλυφθεί το όνομά τους» επισήμανε ο δικηγόρος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Ο κ. Τσοβόλας τόνισε ότι ίδια η Ελένη Ράικου στην επιστολή παραίτησής της το Μάρτιο του 2017 μιλάει για μεγάλο σκάνδαλο και για διαφθορά αξιωματούχων κρατικών και πιθανόν και πολιτικών.

«Το ότι πήγε ο τότε κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος να ενημερωθεί στον Άρειο Πάγο, σημαίνει ότι η κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός και ο υπουργός είχαν πλήρη άγνοια» ανέφερε σε άλλο σημείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα