Τσίπρας: Το νέο ΕΣΥ η κορυφαία μας πολιτική προτεραιότητα

από fimotro

“Σήμερα, ως δημοκρατική δύναμη ευθύνης, αλλά και ως η επόμενη κυβέρνηση αυτού του τόπου, ανακοινώνουμε δημόσια το σχέδιό μας για την Υγεία: το νέο ΕΣΥ”.

Με τα λόγια αυτά ο Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε την κεντρική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για το νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Όπως διευκρίνισε, η πρόταση δεν διαμορφώθηκε στα κομματικά γραφεία, αλλά είναι αποτέλεσμα πολλών συζητήσεων με επιστήμονες της Υγείας, ενώ, σαφώς, πολλά σημεία της βασίσθηκαν στην εμπειρία από την (εν εξελίξει) πανδημία.

“Δεν είναι απλά μια προγραμματική δέσμευση, είναι εθνική επιταγή, η κορυφαία μας πολιτική προτεραιότητα για τα επόμενα χρόνια. Ένα νέο ΕΣΥ με αξία τη ζωή, που θα εμπνέει σιγουριά, αξιοπιστία και κύρος”, τόνισε ο κ. Τσίπρας. Αναφερόμενος δε, στα τεράστια κενά που αναδείχθηκαν και αναδεικνύονται λόγω της πανδημίας, πρόσθεσε:

“Από την αρχή της κρίσης μέχρι σήμερα, πάνω από 6.500 συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους. Αν είχαμε ένα αποτελεσματικό και αξιόπιστο σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας, πολλοί από αυτούς θα είχαν προσέλθει έγκαιρα στα νοσοκομεία και η εξέλιξη της υγείας τους μπορεί να ήταν διαφορετική. Αν είχαμε επάρκεια σε γιατρούς και νοσηλευτές και ικανοποιητικό αριθμό κλινών στις ΜΕΘ, δε θα χρειαζόταν τα νοσοκομεία μας να θεραπεύουν σχεδόν αποκλειστικά ασθενείς COVID και να γίνεται επιλογή ασθενών που θα χειρουργηθούν. Όπως και κανείς δε μπορεί να ισχυριστεί σήμερα, ότι είναι άχρηστα τα δημόσια νοσοκομεία και καλό είναι να γκρεμίσουμε κάνα δυο”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα