Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης είναι ένοχος για τη μεγαλύτερη εκτροπή μετά τη μεταπολίτευση

από Philippos

Τα βέλη του κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη έστρεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στη συζήτηση στη Βουλή για την πρόταση μομφής που κατέθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση κατά της κυβέρνησης, με αφορμή την υπόθεση των υποκλοπών.

Ξεκινώντας την ομιλία του, ο κ. Τσίπρας ανέφερε: «Για όλους κάποια στιγμή έρχεται η ώρα της κρίσης. Κύριε Μητσοτάκη τα κάνατε όλα. Και βρισκόμαστε πάλι εδώ. Ενώπιος ενωπίω με την αλήθεια, με τον ελληνικό λαό που περιμένει εξηγήσεις για μια πρωτοφανή παραβίαση του κράτους δικαίου».

Στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας τόνισε: «Πλέον δεν μπορείτε να παριστάνετε τον ανήξερο. Το σκοτάδι ηττήθηκε. Η δημοκρατία μας φάνηκε πολύ πιο ανθεκτική, είστε απόλυτα εκτεθειμένος. Δεν έχετε το περιθώριο να δώσετε θολές απαντήσεις. Σήμερα υπάρχουν αποδείξεις από την πιο επίσημη αρχή του κράτους. Απέναντι σε αυτές τις αποδείξεις χρωστάτε εξηγήσεις και απαντήσεις. Την τελευταία φορά το βάλατε στα πόδια. Σήμερα δεν θα είναι τόσο εύκολο. Σε μια πρόταση δυσπιστίας οφείλετε να απαντήσετε συγκεκριμένα. Την τελευταία φορά που βρεθήκαμε εδώ όταν σας ζήτησα να δεσμευτείτε ότι αν ισχύουν όσα ακούγονται, θα παραιτηθείτε. Αυτοβούλως αναλάβατε τη θέση του προέδρου και λήξατε τη συνεδρίαση. Προφανώς γνωρίζατε καλά ότι οι παρακολουθήσεις είχανε γίνει. Εσείς είσαστε ο εντολέας των παρακολουθήσεων. Προτιμήσατε τη φυγή από μια ξεκάθαρη δέσμευση. Γνωρίζατε τα πάντα. Έξι μήνες λέγατε ψέματα. Επιχειρήσατε να υποτάξετε θεσμούς, όπως ο θεσμός της δικαιοσύνης».

«Από τη στιγμή που η δημοσιογραφική έρευνα σας συνέλαβε, αντί να αναλάβετε την ευθύνη, εσείς επιλέξατε να συνεχίσετε στον δρόμο της εκτροπής. Να μετατρέψετε τον δικό σας φόβο σε λάσπη και δολοφονία της αλήθειας. Πλέον είστε δύο φορές ένοχος. Δεν πρόκειται για κάποιο λάθος που αν το γνωρίζατε θα το αποτρέπατε. Ένα μοντέλο διακυβέρνησης που το στήσατε εσείς. Δική σας απόφαση ήταν να αναλάβετε προσωπικά την ΕΥΠ» πρόσθεσε.

Ένταση με Τασούλα
«Η χώρα σε κρίσιμες στιγμές έχει επικεφαλής έναν άνθρωπο επικίνδυνο. Η στάση σας είναι ανέκδοτο επικίνδυνο για την πατρίδα». Ας δεχθούμε ότι είστε μειωμένης αντιληπτικής ικανότητας» είπε στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με τον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, να παρεμβαίνει και να τον καλεί να σκεφτεί αυτές τις εκφράσεις

«Είναι υποχρέωσή μου να πω την αλήθεια. Είναι δημοκρατικό μου δικαίωμα και θα το κάνω» απάντησε από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας ζητώντας «να με προστατεύσετε από την οχλαγωγία» με τον Κωνσταντίνο Τασούλα να λέει «θα το κάνετε αλλά όσο σας φαίνεται περίεργο το είπα για να σας προστατέψω.

Στη συνέχεια τόνισε πως: «Δική σας απόφαση ήταν να αλλάξετε την ΑΔΑΕ όταν αποκαλύφθηκαν όλα. Να μην υποδείξετε κανέναν έλεγχο. Πρέπει να αναλάβετε τις ευθύνες που σας αναλογούν».

«Γιατί τους προστατέψατε όλους στην εξεταστική επιτροπή; Μήπως φοβάστε ότι αν πάνε στη δικαιοσύνη θα ανοίξουν το στόμα τους;» ανέφερε στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό.

«Ο Μητσοτάκης δεν είναι βλαξ, αλλά είναι ένοχος. Είναι ένοχος για τη μεγαλύτερη εκτροπή που έχει γίνει από τη μεταπολίτευση και μετά. Η υπόθεση των υποκλοπών έχει τη δική του σφραγίδα» ανέφερε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα