Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


«Σήμερα ψηφίζουμε για δημάρχους και περιφερειάρχες σε δήμους και περιφέρειες σε ένα νέο τοπίο θεσμικό στην αυτοδιοίκηση, όπου οι δήμαρχοι και περιφερειάρχες που θα εκλεγούν θα είναι αναγκασμένοι να συνεργαστούν, να προσπαθήσουν να επιτύχουν συγκλίσεις προγραμματικές, καθώς η νέα θεσμική τομή του Κλεισθένη και της απλής αναλογικής δημιουργεί νέο πλαίσιο», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος.

Οπως τόνισε, το νέο αυτό πλαίσιο «θα είναι προς όφελος των πόλεων, των δήμων, των περιφερειών, των τοπικών κοινωνιών, διότι εξαναγκάζει τους δημάρχους και περιφερειάρχες σε συναινέσεις συνεννοήσεις για το καλό των τοπικών κοινωνιών».

«Αυτό δεν σημαίνει όμως πως οι επιλογές μας δεν είναι κρίσιμες», σημείωσε, και συμπλήρωσε: «Καλούμε σήμερα τους πολίτες να επιλέξουν προοδευτικούς υποψήφιους σε όλες τις ανοικτές αναμετρήσεις. Προοδευτικούς απέναντι στους εκπροσώπους της συντήρησης, αλλά και περιφερειάρχες που έχουν το κύρος να αντιμετωπίσουν τα αυξημένα προβλήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα