Τσίπρας: Η ψηφιακή μεταρρύθμιση του Πιερρακάκη πάτησε στην δική μας… κυβέρνηση!

από fimotro

Κι όμως το είπε έτσι ακριβώς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Όλα τα είχαμε ακούσει από τον Αλέξη Τσίπρα που η κυβέρνησή του έκαιγε… κάρβουνο, αυτό που δεν είχαμε ακούσει είναι από το στόμα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να ασκηθεί κριτικ΄’η στην ψιφιακή μεταρρύθμιση γιατί οι κυβερνήσδεις του ΣΥΡΙΖΑ είχαν δρομολογήσει τις αποφάσεΙς!

Αυτό ακριβώς είπε σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας η ομιλία του οποίου άνοιξε το πρωί τις εργασίες του Digital Economy Forum 2021, που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ).

Χωρίς να παραδεχθεί ποια είναι η πραγματικότητα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναγνώρισε τα βήματα που έχουν γίνει, επειδήγι “πάτησαν” πάνω στις ράγες και στις υποδομές που άφησε η προηγούμενη κυβέρνηση!

Επισήμανε ωστόσο ότι αναδείχθηκε θέμα στόχευσης και προτεραιοτήτων, φέρνοντας ως άκρως ενδεικτικό παράδειγμα την τηλεϊατρική: “Μετά από τόσους μήνες πανδημίας η Ελλάδα δεν προχώρησε σε ένα σοβαρό δίκτυο τηλεϊατρικής, όπως έγινε για παράδειγμα στη Γαλλία. Με αποτέλεσμα, ο πολίτης που βρισκόταν θετικός σε κρούσμα να πρέπει να πάρει τηλέφωνο στον ΕΟΔΥ και να μιλήσει με κάποιον άσχετο υπάλληλο, ο οποίος του απαντά απλώς ‘μείνε σπίτι’, ενώ θα μπορούσε να στείλει τα στοιχεία σε μία ειδική πλατφόρμα, με δυνατότητα επικοινωνίας με γιατρό μέσω αυτής, σημείωσε.

Ο Α. Τσίπρας δεν απέφυγε να αναφερθεί στις “γκρίζες” υποθέσεις που συνδέθηκαν με το το πώς η κυβέρνηση εκμεταλλεύεται την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών: από το περίφημο “σκόιλ ελικικού” (σ.σ. μία από τις… ερωτήσεις που δόθηκαν από ΚΕΚ και ηλεκτρονικές πλατφόρμες σε επιστήμονες για να λάβουν επίδομα 600 ευρώ στην πρώτη φάση της πανδημίας), μέχρι τις πολύκροτες καταγγελίες για παράδοση των προσωπικών δεδομένων πολιτών στις εταιρείες Palantir και Cisco για να τα αξιοποιήσουν εμπορικά.

“Η κυβέρνηση αποτυγχάνει στο μέτωπο των υποδομών, έχουμε το ακριβότερο Ίντερνετ στην ΕΕ με τις πιο χαμηλές ταχύτητες. Δεν προχώρησε έργα που είχαμε δρομολογήσει, το έργο της ευρυζωνικότητας, έμεινε εκεί που το αφήσαμε το ΄19. Δεν ασχολήθηκε με το μείζον θέμα των ανισοτήτων στην πρόσβαση, όπως αποδείχθηκε με τους χιλιάδες μαθητές που δεν είχαν πρόσβαση και εξοπλισμό την περίοδο της τηλεκπαίδευσης λόγω του lockdown. Οι καθυστερήσεις συμβάλλουν στην μεγάλη καθυστέρηση για την έκδοση συντάξεων, όπου οι εκκρεμείς συντάξεις επέστρεψαν στον αριθμό 400.000 από τις 100.000 που παραδώσαμε”, ήταν τα παραδεόγματα που ανέφερε.

Ο κ.Τσίπρας αναφέρθηκε εκτενώς στην πρόταση για την Ψηφιακή Μετάβαση που έχει παρουσιάσει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία (“δεν είναι μία ΄κλειστή πρόταση’, εμπλουτίζεται συνεχώς”) και έδωσε έμφαση σε σημεία όπως: αντιμετώπιση του ψηφιακού αναλφαβητισμού, αποκέντρωση (άρα, ενίσχυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης), επενδύσεις με άξονες την επέκταση των οπτικών ινών στην περιφέρεια και του ασύρματου δικτύου 5G, καθώς και ειδικές δράσεις στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με διευκολύνσεις ώστε να ανταποκριθούν στον ανταγωνισμό και να αυξήσουν την παραγωγικότητά τους.

Αναφερόμενος στη συζήτηση που είχε, πριν ανέβη στο βήμα του Forum, με μέλη του ΣΕΠΕ, τόνισε πως χρειάζονται αποφάσεις και σωστή στόχευση ώστε η ψηφιακή μετάβαση να μην είναι “χαμηλών προσδοκιών”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα