Τσίπρας: Η αισχροκέρδεια και η ακρίβεια είναι made in Greece

από fimotro

«Αυτός ο προϋπολογισμός θα είναι ο τελευταίος της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Πολύ σύντομα μία νέα πλειοψηφία θα τον αναθεωρήσει» τόνισε εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση, κατά την έναρξη της ομιλίας του κατά την συζήτηση του Κρατικού προϋπολογισμού για το 2023 ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είπε ότι βασικό χαρακτηριστικό και του φετινού Προϋπολογισμού της κυβέρνησης, είναι «η κοινωνική αναλγησία, η αδικία, η προκλητική λεηλασία των μισθωτών και της μεσαίας τάξης, η προκλητική αφαίμαξη των αδύναμων στρωμάτων, των μη προνομιούχων και ταυτόχρονα η προκλητική εξυπηρέτηση λίγων και ισχυρών». Κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι ο πυρήνας της πολιτικής και το σχέδιό του είναι «η προκλητική αναδιανομή πλούτου και εισοδήματος από τους πολλούς σε λίγους ισχυρούς» και πως γι’ αυτό «το αίτημα για αλλαγή και δικαιοσύνη παντού, κερδίζει κάθε μέρα έδαφος στην ελληνική κοινωνία».

Ο κ. Τσίπρας σχολίασε ότι η ΝΔ πανηγυρίζει πως έσωσε τη χώρα, «η παράταξη που έχει το θλιβερό προνόμιο να έχει χρεοκοπήσει τη χώρα δύο φορές, το 2009 και το 2014» και παρέδωσε στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ «μια χώρα οικονομικά χρεοκοπημένη». Υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετώπισε μια κρίση «που φτιάξατε εσείς», σχολιάζοντας ότι σήμερα η ΝΔ κουνά το δάχτυλο. Πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αντέστρεψε την «πορεία καταστροφής» και πως όμως σήμερα η κυβέρνηση έχει ξαναγυρίσει τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών σε κατάσταση χειρότερη κι από την εποχή των μνημονίων. «Μόνο που τώρα δεν υπάρχει η τρόικα για να επιβάλει περικοπές μισθών, αλλά ο μισθός και το εισόδημα πετσοκόβονται κάθε μήνα και κάθε μέρα, από τις τιμές στο σούπερ μάρκετ, στο πρατήριο της βενζίνης, από τους λογαριασμούς του ρεύματος», τόνισε.

«Ο μισθός και το εισόδημα πετσοκόβονται»

«Ο μισθός και το εισόδημα πετσοκόβονται κάθε μήνα και κάθε μέρα, από τις τιμές στο σούπερ μάρκετ, στο πρατήριο της βενζίνης, από τους λογαριασμούς του ρεύματος.

Σας παραδώσαμε μία χώρα με 37 δις στα ταμεία» συνέχισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Ούτε η κοινωνική συνοχή ενισχύθηκε, αλλά ούτε και μια βιώσιμη αναπτυξιακή προοπτική δημιουργήθηκε. 55 δις ευρώ λέτε ότι δαπανήσατε σε τρία μόλις χρόνια. Και το ερώτημα που αντικρίζω όταν βλέπω μικρούς επιχειρηματίες, είναι που πήγανε αυτά τα λεφτά;» ανέφερε κατά την τοποθέτηση του ο Α. Τσίπρας.

«Πέρυσι τέτοιο καιρό, εδώ στη συζήτηση του προϋπολογισμού, προβλέπατε για το 22 πληθωρισμό μόλις 0,8%. Αυτή είναι η αριστεία σας. Αυτή είναι η επάρκειά σας».

«Πως αλλιώς εξηγείται να είναι η Ελλάδα πρώτη σε όλη την Ευρώπη στην τιμή της βενζίνης; Πρώτη η Ελλάδα στη χονδρική τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος στην Ευρώπη, σχεδόν όλο το 2022; Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ τα νοικοκυριά στην Ελλάδα με εισόδημα μέχρι 750 ευρώ το μήνα, έχουν απωλέσει περίπου το 40% της αγοραστικής τους δύναμης. Ξέρετε τι σημαίνει αυτό; Ότι φέτος τα Χριστούγεννα μπορούν να αγοράσουν τα μισά σχεδόν από ότι μπορούσαν πέρυσι» τόνισε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα