Τσίπρας για αμυντική συμφωνία: Δεν θα δώσουμε συναίνεση στο λάθος

από fimotro

Ο Κ. Μητσοτάκης μάς εγκάλεσε για μικροκομματικές σκοπιμότητες σε κρίσιμα εθνικά θέματα. Ποιος μιλάει; αυτός που ψάρεψε στα θολά νερά της ακροδεξιάς με τη συμφωνία των Πρεσπών και επί δύο χρόνια δεν έχει κυρώσει τα μνημόνια με τη Βόρεια Μακεδονία; αναρωτήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας.

Θα κριθούμε από την ιστορία και τους πολίτες. Γι’ αυτό επιβάλλεται να μιλήσουμε τη γλώσσα της αλήθειας.
Η κυβέρνηση έχει ένα δόγμα που αποκλίνει από τις πάγιες θέσεις ετών στην εξωτερική πολιτική. Πώς να υπάρξει συναίνεση σε αλόγιστες αμυντικές δαπάνες και σε διατυπώσεις που μας εκθέτουν σε κινδύνους; Δεν θα δώσουμε συναίνεση στο λάθος, τόνισε.

Συνεχίζοντας ανέφερε, «δεν θα υπονοήσω ποτέ έλλειμμα πατριωτισμού για κανένα κόμμα παρά τις διαφορές που έχουμε», ωστόσο, πρόσθεσε, «Ποια ήταν η παράταξη που χρεοκόπησε τη χώρα και ποια την έβγαλε από τα μνημόνια;». Αφού υποστήριξε ότι «αναδείξατε νέο δόγμα για την εξωτερική πολιτική της χώρας που αποστασιοποιείται από τη λογική του πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή», μιλώντας για το οικονομικό κόστος είπε: «Ο κ. Μητσοτάκης ψωνίζει φρεγάτες σαν να ψωνίζει γραβάτες» και ρώτησε: «Πόσο θα φθάσει τελικά ο λογαριασμός;».

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα