Τσιάρας: Η δικαιοσύνη θα μεταβεί πλήρως σε ψηφιακή εποχή έως το 2024

από fimotro

Για το νέο Ποινικό Κώδικα που ψηφίζεται την Τετάρτη στη Βουλή αλλά και για το ότι στο τέλος του 2024 η Δικαιοσύνη θα περάσει σε μία απόλυτα ψηφιακή εποχή, μίλησε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας.

Ο υπουργός τόνισε στον ΣΚΑΪ το εξής: «Για να λειτουργήσει σωστά η Δικαιοσύνη, οι λειτουργοί θα πρέπει να λειτουργούν με ηρεμία και απερίσπαστοι στο έργο τους».

Ο υπουργός υπογράμμισε την ανάγκη να επαναρυθμιστεί η Δικαιοσύνη μέσα από ένα εκσυγχρονιστικό πρόγραμμα, προσθέτοντας ότι δεν είναι ο χώρος που θα έπρεπε να μπαίνει στη διελκυστίνδα της πολιτικής αντιπαράθεσης.

Όσον αφορά στις υποδομές τόνισε εκκρεμεί μόνο ένας μεγάλος διαγωνισμός προκειμένου να ολοκληρωθούν όλες οι απαραίτητες παρεμβάσεις για τη μετάβαση στην ψηφιακή εποχή.

Διαβεβαίωσε ότι στο τέλος του 2024 η Ελλάδα θα έχει μία απολύτως ψηφιακή Δικαιοσύνη με δεδομένα που θα την εντάσσουν στις πολύ υψηλές βαθμίδες μεταξύ των χωρών που έχουν κάνει ήδη τα βήματά τους στην ψηφιακή εποχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα