Τρομακτικό βίντεο από την παραλίγο σύγκρουση δυο αεροσκαφών της Κίνας και των ΗΠΑ στον αέρα

από Philippos

Ένα βίντεο που κόβει την ανάσα και δείχνει την παραλίγο σύγκρουση δυο αεροσκαφών των ΗΠΑ και της Κίνας στον αέρα δημοσιοποιήθηκε από το CNN. Το συμβάν έγινε πάνω από τη Νότια Σινική Θάλασσα στις 21 του περασμένου μήνα (21.12.2022).

Είναι βέβαιο ότι σε ΗΠΑ και Κίνα ένιωσαν ανακούφιση και χαρά μετά την είδηση αυτή, διότι αν υπήρχε σύγκρουση ανάμεσα στα δυο αεροσκάφη, τότε ουδείς μπορεί να σκεφτεί το ποιες θα ήταν οι συνέπειες, καθώς οι σχέσεις των δυο υπερδυνάμεων είναι στο… κόκκινο.

Σύμφωνα με το CNN τη σύγκρουση παραλίγο να προκαλέσει το μαχητικό της Κίνας, καθώς πέταξε πολύ κοντά στο αεροσκάφος των ΗΠΑ. Το κινεζικό αεροσκάφος πλησίασε σε απόσταση περίπου 7 μέτρων το αμερικανικό, ανέφερε το αμερικανικό δίκτυο. Μάλιστα, ανέφερε ότι ο πιλότος του αεροσκάφους των ΗΠΑ έκανε υποχρεωτικό ελιγμό, για να μην συγκρουστούν τα δυο αεροπλάνα.

Στο βίντεο φαίνεται ότι κινεζικό μαχητικό αεροσκάφος τύπου J-11 πετάει κοντά από αμερικανικό μη παροπλισμένο αεροσκάφος, στο οποίο επέβαιναν 30 άτομα, και σχεδόν ακουμπάει τη «μύτη» του.

Η… εκδοχή της Κίνας
Η Κίνα έδωσε πάντως, άλλη… ερμηνεία. Έβγαλε στον αέρα δικό της βίντεο, στο οποίο οι Κινέζοι λένε ότι φαίνεται πως το αμερικανικό αεροσκάφος ήταν εκείνο, που άλλαξε ξαφνικά πορεία και πλησίασε το κινεζικό μαχητικό, το οποίο έκανε στροφή στα αριστερά.

Στο βίντεο που έχει ληφθεί από την κάμερα που υπήρχε στο κινεζικό μαχητικό φαίνεται το αμερικανικό αεροσκάφος RC-135 να πλησιάζει και να κινείται πίσω από το J-11.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα