Τρεις οι φόβοι για την ημέρα που ξημέρωσε!

από fimotro

Σενάρια επί σεναρίων γίνονται αυτήν την ώρα από χώρες, τράπεζες, οικονομικούς και πολιτικούς οργανισμούς αλλά και πολυεθνικές και μη επιχειρήσεις για το πλαίσιο, στο όποιο θα κινηθεί από εδώ και εμπρός ο κόσμος μας.

Γράφει ο Γιάννης Τασσιόπουλος

από το: xrimaonline.gr

Τα σενάρια, που επεξεργάζονται όλοι, έχουν στόχο:

-Να μην βρεθούν προ εκπλήξεως για δυσάρεστες εξελίξεις στο τομέα της δημόσιας υγείας και οικονομίας

-Να περιορίσουν το εύρος της ζημιάς που έχει γίνει και θα γίνει από την αλλαγή των συνηθειών μας

-Τέλος, η εκμετάλλευση των όποιων ευκαιριών δημιουργούνται από τα νέα δεδομένα για κοινωνίες, κράτη, επιχειρήσεις

Τα σενάρια για την νέα ημέρα που ξημέρωσε έχουν τρεις κοινούς φόβους, τρία ενδεχόμενα που μπορούν να εμφανιστούν ως μεγάλες απειλές μπροστά μας. Οι τρεις φόβοι που όλοι βλέπουν, ως ενδεχόμενα και μελετούν για να επαναπροσδιορίσουν τη πορεία τους, είναι:

-Η οικονομική κατάρρευση μεγάλων και πολλών ισχυρών κολοσσών, με χιλιάδες υπαλλήλους, σε διαφόρους τομείς δράσης, όπως στις μεταφορές, τον τουρισμό και τις τράπεζες που μπορεί να προκαλέσουν τσουνάμι ανεργίας αλλά και μεγάλη ύφεση σε όλο το σύγχρονο κόσμο.

-Τα παιχνίδια κερδοσκοπίας που μπορούν να παιχτούν με μεγαλύτερη ένταση τώρα στις χρηματαγορές. Παιχνίδια που μπορούν να οδηγήσουν σε αδιέξοδο και χρεοκοπία εθνικές οικονομίες, που ήταν σε πολύ δύσκολη θέση πριν από την πανδημία και ήρθαν σε πολύ πιο δύσκολη κατά τη διάρκειά της.

-Γεωπολιτικές εξελίξεις που μπορεί να περιλαμβάνουν:

Α. Νέες περιφερειακές συγκρούσεις και θερμά επεισόδια σε διάφορες επικίνδυνες περιοχές, όπου μια σπίθα αρκεί για να πιάσει φωτιά. Αρκεί να ρίξουμε μια ματιά στη γειτονιά μας, για να καταλάβουμε, τι μπορεί να συμβεί, αν ο Ερντογάν επιχειρήσει να ξεφύγει μέσω έντασης από τη δύσκολη θέση, στην οποία βρίσκεται.

Β. Η ανατροπή ή χαλάρωση συμμαχιών και εταιρικών συνασπισμών κρατών, όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση που αποτελούσαν για πολλά χρόνια βάση σταθερότητας και ανάπτυξης. Στο σενάριο αυτό εξετάζεται η πιθανότητα να υπάρξουν προβλήματα στις σχέσεις χωρών του νότου με την Ε.Ε., με πρώτη την Ιταλία.

Οι τρεις παραπάνω φόβοι για τη νέα ημέρα που ξημέρωσε, συνιστούν ένα εκρηκτικό μείγμα. Δημιουργούν ένα ναρκοπέδιο μέσα από το οποίο πρέπει να περάσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα και με λιγότερες απώλειες ο κόσμο μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα