Τριαντόπουλος για arogi.gov.gr: Ανοίγει μέσα στην ημέρα η πλατφόρμα τους πυρόπληκτους

από Philippos

Στα μέτρα της κυβέρνησης για την στήριξη όσων είδαν τους κόπους μιας ζωής να χάνονται από τις φωτιές, αναφέρθηκε το πρωί της Παρασκευής (19.08.2022) ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό Χρήστος Τριαντόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Δήλωσε μάλιστα ότι σήμερα θα ανοίξει η πλατφόρμα arogi.gov.gr για τους πυρόπληκτους.

Ο υφυπουργός, αρμόδιος για Θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, Χρήστος Τριαντόπουλος, ανακοίνωσε ότι εντός της ημέρας θα ανοίξει η ψηφιακή πλατφόρμα arogi.gov.gr για τους πυρόπληκτους. Εξήγησε δε ότι οι δικαιούχοι θα πάρουν μια προκαταβολή της αποζημίωσης για τις καταστροφές από τη φωτιές, μέχρι να καταθέσουν ολοκληρωμένο φάκελο.

Σε ό,τι αφορά το επιδοτούμενο πρόγραμμα διακοπών για τα νησιά της Εύβοιας και της Σάμου, North Evia – Samos Pass, ο υφυπουργός ανακοίνωσε ότι θα επεκταθεί μέχρι και τα τέλη Οκτωβρίου. «Το πρόγραμμα έχει ανταποκριθεί στις προσδοκίες και ήταν έκδηλη η ικανοποίηση» εξήγησε.

Ο Χρήστος Τριαντόπουλος δήλωσε επίσης ότι θα διατεθούν 13.800 άυλες ψηφιακές κάρτες συνολικού κόστους 2,7 εκατομμυρίων ευρώ, για Βόρεια Εύβοια και Σάμο, καθώς στις 25 Αυγούστου ξεκινά η τρίτη φάση διάθεσης του North Evia-Samos Pass. «Έχουμε δεσμεύσει τουλάχιστον 3.000 κάρτες γιατί θα προστεθεί ό,τι περισσέψει από τις προηγούμενες» σημείωσε. Ο υφυπουργός, αρμόδιος για Θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, διευκρίνισε ότι η κάθε κάρτα χρηματοδοτεί τον δικαιούχο με 150 ευρώ για διακοπές στη Βόρεια Εύβοια ή με 300 ευρώ για διακοπές στη Σάμο, το μήνα Σεπτέμβριο, για δαπάνες διαμονής, εστίασης και τοπικών μεταφορών στις παραπάνω πληγείσες περιοχές.

Αναφερόμενος εξάλλου στα έργα ανασυγκρότησης της Σάμου και της Βόρειας Εύβοιας, είπε ότι «έχουμε υλοποιήσει ένα πλάνο που ξεπερνά τα 300 εκατ. ευρώ, σε ένα επταετές πρόγραμμα στήριξης που είναι σε πλήρη εξέλιξη. «Αντιμετωπίζουμε και προβλήματα δομικά στον αστικό ιστό με παρεμβάσεις και μεγάλα έργα. Στην Βόρεια Εύβοια τα αντιπλημμυρικά έργα θα ξεπεράσουν τα 100 εκατ. εκατ. ευρώ» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Χρήστος Τριαντόπουλος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα