Τράπεζα Πειραιώς: Το 4ήμερο με 10ωρη εργασία έφερε σύγκρουση

από fimotro

Το μοντέλο της 4ήμερης απασχόλησης με 10ωρη ημερήσια εργασία, χωρίς μείωση αποδοχών, προωθεί η Τράπεζα Πειραιώς. Η αρχή έγινε από το Σύλλογο Εργαζομένων στις Υπηρεσίες της Τράπεζας Πειραιώς (ΣΕΥΤΠΕ), που έχει ήδη υποβάλει στη διοίκηση επίσημο αίτημα εφαρμογής 4ήμερης εργασίας, χωρίς μείωση αποδοχών.

Από την άλλη πλευρά, ο νέος εργασιακός νόμος, ή «νόμος Χατζηδάκη», δίνει τη δυνατότητα, εφόσον δεν υπάρχει συνδικαλιστική οργάνωση στην επιχείρηση ή δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία με συλλογική σύμβαση, η διευθέτηση του χρόνου εργασίας να μπορεί να εφαρμοστεί, κατόπιν αιτήματος του εργαζομένου, με ατομική συμφωνία.

Οι εργαζόμενοι εδώ βλέπουν «παγίδα», αφού με αυτόν τον τρόπο υποστηρίζουν ότι η τράπεζα μπορεί να αξιοποιήσει τις ατομικές ή επιχειρησιακές συμβάσεις και να επιβάλει καθολικά το συγκεκριμένο μοντέλο. Αυτό είναι και ένα από τα ανοιχτά θέματα που οδήγησαν στη χθεσινή 24ωρη απεργία, που είχε κεντρικό αίτημα των εργαζομένων την υπογραφή νέας επιχειρησιακής σύμβασης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα