Τραγωδία στη Λιβύη: Στη Βεγγάζη για έρευνες μεταβαίνει κλιμάκιο της ΕΥΠ

από fimotro

Θα ερευνήσει το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας και όλες τις συνθήκες του δυστυχήματος

Πολλά είναι τα αναπάντητα ερωτηματικά που πλανώνται πάνω από την τραγωδία που σημειώθηκε στην Λιβύη και είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους πέντε Έλληνες μέλη της ανθρωπιστικής βοήθειας των Ενόπλων Δυνάμεων και άλλοι 14 να τραυματιστούν.

Φως στα αίτια του φρικτού τροχαίου δυστυχήματος στη Λιβύη το οποίο βύθισε σε τριήμερο πένθος τις Ένοπλες Δυνάμεις, βρίσκονται σε εξέλιξη από το Υπουργείο Εξωτερικών και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας. Στις έρευνες συμμετέχει και η ΕΥΠ, όπως της ζητήθηκε από τους επικεφαλής των ερευνών.

Τα ερωτηματικά

Τα ερωτηματικά πολλά, τόσο για το πώς κατάφερε τόσο εύκολα ένα τρίτο όχημα να παρακάμψει μία στρατιωτική στη ουσία φάλαγγα και να «καρφωθεί» πλαγιομετωπικά στο λεωφορείο που μετέφερε το κλιμάκιο της ελληνικής ανθρωπιστικής βοήθειας, όσο και η μεγάλη φωτιά που προκλήθηκε η οποία κατέστρεψε ολοσχερώς το λεωφορείο, κάτι όχι εντελώς σύνηθες σε παρόμοια τροχαία ατυχήματα ή δυστυχήματα.

Η ΕΥΠ επί του παρόντος τουλάχιστον, συνδράμει σε πληροφοριακό επίπεδο. Η εικόνα που λαμβάνουν είναι συμβατή με τροχαίο δυστύχημα και τυχαίο γεγονός και η έκρηξη και η μεγάλη φωτιά που ακολούθησε, δικαιολογούνται από το τροποποιημένο ντεπόζιτο του οχήματος που έπεσε πάνω στο λεωφορείο που είχε πολλαπλάσια ποσότητα καυσίμου.

Στην ΕΥΠ τονίζουν ωστόσο, πως η έρευνα είναι πάντως σε πολύ αρχικό στάδιο και ακόμη καμία πιθανότητα δεν μπορεί να εξαιρεθεί και πως απλά αυτή είναι εικόνα που προσλαμβάνουν μέχρι στιγμής από τις «πηγές» τους στη χώρα αυτή.

Βεβαίως, γεννάται και άλλο ένα ερώτημα, ως προς ποιο λόγο ένα ντεπόζιτο καυσίμων να δεχτεί μία τροποποίηση τέτοια που το ντεπόζιτο να μοιάζει με βυτίο. Έχει να κάνει με τις δυσκολίες ανεύρεσης καυσίμων από τις συνθήκες που υπάρχουν στη συγκεκριμένη χώρα ή με κάτι πιο σύνθετο; Η έρευνα ωστόσο συνεχίζεται προς πάσα κατεύθυνση, ώστε να συλλεχθούν ασφαλή δεδομένα.

Η κατάσταση της υγείας των 14 τραυματιών

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, 10 από τους τραυματίες παραμένουν στο 401 Γενικό Στρατιωτικό νοσοκομείο Αθηνών προκειμένου να ολοκληρωθεί ο κύκλος των εξετάσεων που πρέπει να υποβληθούν.

Οι γιατροί θα κρίνουν ποιοι από αυτούς θα μπορούν να λάβουν εξιτήριο.= και να πάνε στα σπίτια τους.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ τρία είναι τα άτομα της Ελληνικής αποστολής που φέρουν βαριά τραύματα, ένας εξ αυτών χειρουργήθηκε καθώς παρουσίαζε προβλήματα με εγκαύματα.

Να σημειωθεί ότι χθες τους επισκέφθηκε στο νοσοκομείο ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα