Στρατιωτικές πηγές αποκλείουν το ενδεχόμενο τρομοκρατικού χτυπήματος – Συγκλονιστική μαρτυρία για το πως συνέβη το τροχαίο
Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο τραγικό τροχαίο δυστύχημα της ελληνικής αποστολής στη Λιβύη. Τις συνθήκες κάτω υπό τις οποίες συνέβη το τραγικό δυστύχημα στη Λιβύη όπου πέντε μέλη της ελληνικής ανθρωπιστικής αποστολής έχασαν τη ζωή τους περιέγραψε ο κ. Γιώργος Σαγιάνος, πρόεδρος του ευρωπαϊκού σχολείου της Βεγγάζης στην εκπομπή του ΣΚΑΪ, «Αταίριαστοι».
Όπως είπε ο κ. Σαγιάνος χθες το πρωί στις 10 έφτασε το C-130 στη Λιβύη με το γενικό πρόξενο, Σταύρο Βενιζέλο, τους τρεις μεταφραστές εκ των οποίων τα δύο είναι παιδιά του προέδρου της ελληνικής κοινότητας και ένα παιδί μεικτής οικογένειας καθώς επίσης και 15 μέλη της αποστολής.
Στη συνέχεια, όπως είπε, αναχώρησαν από το αεροδρόμιο προς την πόλη Ντέρνα το κοντέινερ με τη βοήθεια, ένα καινούργιο λεωφορείο με τα μέλη της αποστολής και δύο οχήματα του στρατού για συνοδεία. Σύμφωνα με τον κ. Σαγιάνου λόγω του ότι η εθνική οδός στη Λιβύη έχει καταστραφεί, τα μέλης της ελληνικής αποστολής αναγκάστηκαν να περάσουν μέσα από βουνά και χωριά. Στο χωριό Μαράουα, γύρω στις 2:30 το μεσημέρι ένα αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε μια οικογένεια από τη Λιβύη έτρεχε στο αντίθετο ρεύμα με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με το λεωφορείο και να εκδηλωθεί πυρκαγιά.
Όπως είπε ο η. Σαγιάνος η οικογένεια που επέβαινε στο επιβατικό όχημα απανθρακώθηκε καθώς επίσης και τα πέντε άτομα που βρισκόντουσαν μπροστά αριστερά στο λεωφορείο. «Ήταν ένα ατύχημα» είπε.
Υπενθυμίζεται ότι λίγο πριν τις 7 το πρωί, στο αερόδρομιο της Ελευσίνας προσγειώθηκε, το C-130 με τα μέλη της ελληνικής ανθρωπιστικής βοήθειας που τραυματίστηκαν στο τροχαίο στη Λιβύη το μεσημέρι της Κυριακής. Από το δυστύχημα σκοτώθηκαν επτά άτομα, πέντε εκ των οποίων είναι Έλληνες (τρεις στρατιωτικούς και δύο διερμηνείς).
Μάλιστα, τις επόμενες ώρες αναμένεται να φτάσει στην Ελλάδα και ένα C-27, το οποίο μεταφέρει τις πέντε σορούς.