Τραγωδία στα Τέμπη: Ο σταθμάρχης ήταν στη θέση του; Αυτό ψάχνουν οι Αρχές

από fimotro

Αποκαλυπτικά έγγραφα αποκαλύπτουν το χάος της μοιραίας νύχτας

Το ενδεχόμενο ο μοιραίος σταθμάρχης της Λάρισας που προκάλεσε την τραγωδία στα Τέμπη να μην βρισκόταν στην θέση του την ώρα που αναχώρησε η αμαξοστοιχία του Intercity, ερευνούν οι Αρχές.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega, το τρένο έφυγε στις 23:06 και εάν ήταν στη θέση του ο σταθμάρχης θα μπορούσε να δει τις λυχνίες με κόκκινο χρώμα και να ειδοποιήσει τους μηχανοδηγούς για να σταματήσουν.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο σταθμάρχης θα μπορούσε να επικοινωνήσει με τους μηχανοδηγούς ακόμα και εάν δεν βρίσκεται στα σταθμαρχείο, μέσω μίας φορητής συσκευής που έχουν οι σιδηροδρομικοί. Όλα αυτά είναι υπό έρευνα και θα διαπιστωθούν όταν θα γίνει ή άρση τηλεφωνικού απορρήτου.

Εν τω μεταξύ, τα νέα ντοκουμέντα που εξασφάλισε αποκλειστικά το MEGA αναδεικνύουν το απόλυτο χάος που επικρατούσε την μοιραία βραδιά της 28ης Φεβρουαρίου με τη σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών, οδηγώντας στο θάνατο 57 ανθρώπους.

Όπως αποτυπώνεται σε επίσημα έγγραφα, οι σταθμάρχες γνώριζαν ότι τα τρένα είναι «τυφλά» και ότι είναι υπεύθυνοι για την ασφάλεια εκατοντάδων επιβατών υπέγραψαν και εγκατέλειψαν την βάρδια τους τουλάχιστον μια ώρα νωρίτερα, αφήνοντας τον άπειρο συνάδελφό τους μόνο του να διαχειριστεί περισσότερα από 6 δρομολόγια.

Η μοιραία – όπως αποδείχθηκε – ανικανότητα του σταθμάρχη αποτυπώνεται επίσης σε χαρτιά.

Σε καθεστώς σύγχυσης δεν κατάφερε να δώσει ούτε γραπτώς ποτέ τις σωστές οδηγίες. Την ίδια ώρα, σε απολογία καλούνται από τον εφέτη ειδικό ανακριτή ο επιθεωρητής και οι δυο σταθμάρχες που είχαν βάρδια την μοιραία βραδιά ενώ με εντολή του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ανοίγουν οι φάκελοι όλων των σιδηροδρομικών ατυχημάτων των τελευταίων 15 ετών.

Το βιβλίο κυκλοφορίας αναγράφει τα εξής:

45 Λάρισα προς 62

-Από γραμμή καθόδου μέσω διαγώνιου (101) στη γραμμή ανόδου 2η γραμμή.

47 Λάρισα προς 62

-Περάστε φωτόσημο εξόδου έως είσοδο Νέων Πόρων.

49 Λάρισα προς Νέους Πόρους

Αμαξοστοιχία 62 αναχώρηση 23:04.

50 Νέοι Πόροι προς Λάρισα

Αμαξοστοιχία 63503 αναχώρηση 23:05.

36 Νέοι Πόροι προς Λάρισα

Αναχώρηση 63 21:48.

37 Λάρισα προς Νέους Πόρους

Αμαξοστοιχία 93506 αναχώρηση 21:50.

Οι βάρδιες είναι 9ωρες και συγκεκριμένα, 14:00 – 23:00. Ο σταθμάρχης φαίνεται να έχει πιάσει βάρδια πριν από τις 10 καθώς διώχνει την αμαξοστοιχία από τις 21:50 ενώ αποδεικνύεται πως οι δύο σταθμάρχες που έπρεπε να φύγουν στις 23:00 έφυγαν πριν από τις 22:00.

Το βιβλίο που δίνει ο ένας σταθμάρχης στον άλλον όταν αλλάζουν οι βάρδιες αποδεικνύει πως οι σταθμάρχες πλαστογράφησαν τις βάρδιες λίγο πριν το δυστύχημα. αυτό φαίνεται να γινόταν συχνά καθώς ακόμη και την προηγούμενη μέρα είχαν αλλάξει τις βάρδιες. Συγκεκριμένα, στις 27/2 ενώ το πρόγραμμα έγγραφε βάρδια 06:00- 15:00, η βάρδια που αναγράφεται στο βιβλίο είναι 06:00-14:00.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα