Τραγικό: Τις καταγγελίες για υποκλοπές του Ανδρουλάκη έφερε στο Δ.Σ. της Αθήνας ο Γερουλάνος

από fimotro

Ούτε τη δεκαετία του ’80 δεν έγινε αυτό

‘Ολα πιστεύαμε ότι τα είχαμε δει. Να δούμε όμως θέμα που αφορά την πολιτική αντιπαράθεση στο Δ.Σ. του Δήμου της Αθήνας δεν το είχαμε δει ποτέ. Ούτε στις πιο σκληρές εποχές της δεκαετίας του ’80 με τα πράσινα και τα γαλάζια καφενεία. Ο Γερουλάνος για να κερδίσει την συμπάθεια του Ανδρουλάκη μετέτρεψε τον Δήμο της Αθήνας σε κομματικό παραμάγαζο του ΠΑΣΟΚ.

Αφορμή στάθηκε το αίτημα της παράταξης «Αθήνα Είσαι Εσύ», του Παύλου Γερουλάνου να ενταχθεί στην ημερήσια διάταξη η πρόταση ψηφίσματος που κατέθεσε πρόσφατα για την καταδίκη της παρακολούθησης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη. Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Ελευθέριος Σκιαδάς ανέφερε ότι η πρόταση δεν εντάχθηκε στα θέματα προς συζήτηση διότι κατατέθηκε εκπρόθεσμα. Το θέμα τέθηκε σε ονομαστική ψηφοφορία από την οποία προέκυψε ότι η πλειοψηφία (η δημοτική αρχή) κατάψηφισε το αίτημα για ένταξη του στην ημερήσια διάταξη. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την αποχώρηση από από τη συνεδρίαση τόσο της παράταξης Γερουλάνου όσο και των αριστερών παρατάξεων της αντιπολίτευσης.

Το δημοτικό συμβούλιο δεν εκβιάζεται
Ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης στηλίτευσε τη στάση αυτή λέγοντας ότι «το δημοτικό συμβούλιο δεν εκβιάζεται και δεν απειλείται», καθώς και ότι «η πόλωση και η τοξικότητα, όπως και η μεταφορά των διενέξεων της κεντρικής πολιτικής σκηνής, στην τοπική αυτοδιοίκηση δεν βοηθούν στην επίλυση των προβλημάτων της Αθήνας».

Ο δήμαρχος επισήμανε με έμφαση ότι δεν αντιλαμβάνεται ο ίδιος και η παράταξή του την αυτοδιοίκηση «ως ένα παρακολούθημα της Βουλής και της κεντρικής πολιτικής σκηνής, ως ένα παραμάγαζο των κομμάτων, ως το προστατευόμενο ανήλικο τέκνο του πολιτικού συστήματος της χώρας. Το αντίθετο. Αντιλαμβανόμαστε την αυτοδιοίκηση ως ισχυρή και ως ανεξάρτητη. Για αυτό και προσπαθούμε να μην αφήσουμε αυτό το τοξικό νέφος, το τοξικό νέφος που καλύπτει την Βουλή, να καλύπτει το δημοτικό συμβούλιο και αντίθετα να κάνουμε τη δουλειά μας».

Τυφλή πρόσδεση του κ. Μπακογιάννη στο κυβερνητικό άρμα
Για το ίδιο θέμα, σύμβουλοι της παράταξης «Ανοιχτή Πόλη», συμπεριλαμβανομένου του επικεφαλής της Νάσου Ηλιόπουλου τόνισαν ότι η άρνηση της δημοτικής αρχής να συζητήσει το θέμα και να συναινέσει στη διαμόρφωση ψηφίσματος «επιβεβαίωσε την τυφλή πρόσδεση του κ. Μπακογιάννη στο κυβερνητικό άρμα». Σύμφωνα με τους ίδιους, «ο Δήμος Αθηναίων δεν μπορεί να σιωπά απέναντι σε μια τέτοια εκτροπή», τονίζοντας ότι «η παρακολούθηση του Ν. Ανδρουλάκη επιστρέφει τη χώρα σε σκοτεινές και επικίνδυνες νοοτροπίες που αντιμετωπίζουν τον πολιτικό αντίπαλο με όρους εσωτερικού εχθρού και εθνικού κινδύνου».

Η αντιπολίτευση έθεσε στην προ ημερησίας διάταξη συζήτηση και το θέμα της κατασκευής σταθμού μετρό στα Εξάρχεια τασσόμενη ενάντια στην χωροθέτησή του στην πλατεία και προτείνοντας ως εναλλακτική λύση την κατασκευή του σταθμού κοντά στο Αρχαιολογικό Μουσείο.

Απαντώντας ο κ. Μπακογιάννης επισήμανε ότι η παράταξή «Ανοιχτή Πόλη» δεν εξέφρασε καμία αντίρρηση για την χωροθέτηση του σταθμού όταν η περιβαλλοντική μελέτη τέθηκε σε διαβούλευση «για να μην φέρει σε δύσκολη θέση την τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».

«Είναι ένα έργο χωρίς ιδεολογικό πρόσημο. Δεν υπάρχουν αριστερά ή δεξιά βαγόνια. Κανονικά θα έπρεπε να είμαστε υπερήφανοι που αυτό το έργο δεν είναι μόνο μίας κυβέρνησης γιατί είναι πολύ μεγάλο για να χωρέσει σε μία θητεία», πρόσθεσε ο δήμαρχος Αθηναίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα