Τραγικό λάθος η καταψήφιση της συμφωνίας

από fimotro

Υπέκυψε στους ακραίους ο Τσίπρας, κλείνοντας την πόρτα στον μεσαίο χώρο

Σε σοβαρά στρατηγικά λάθη που θα τον οδηγήσουν ακόμα πιο κάτω στις επόμενες δημοσκοπήσεις, οδηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ με τον πρόεδρο Αλέξη Τσίπρα να μην μπορεί να επιβάλλει τη δική του φωνή λογικής πιεζόμενος από τα άκρα του κόμματος τα οποία τον αποξενώνουν από τον μεσαίο χώρο και τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους.

Αποφασίζοντας να αυτοκτονήσει πολιτικά ο ΣΥΡΙΖΑ στην συνεδρίαση του Πολιτικού Κέντρου για την επικείμενη κύρωση της Αμυντικής Συμφωνίας με τη Γαλλία αποφάσισε την καταψήφιση της συμφωνίας ζητώντας δύο διορθώσεις! Έβαλε όρους δηλαδή σε μια συμφωνία που έχει ήδη υπογραφεί από την Αθήνα και το Παρίσι και θα περάσει άμεσα από τη Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες στη συνεδρίαση του πολιτικού κέντρου του κόμματος υπό τον Αλέξη Τσίπρα συζητήθηκε εκτενώς το θέμα με τα εξοπλιστικά και το όργανο διαπίστωσε πως υπάρχουν δύο “αγκάθια” που αποτρέπουν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης από την υπερψήφιση της Συμφωνίας.

Το πρώτο αφορά τα άρθρα 2 και 18 της Συμφωνίας που ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα ζητήσει να αλλάξουν. Το άρθρο 2 όπως είχε εξηγήσει δημοσίως ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιώργος Κατρούγκαλος προβλέπει αμυντική συνδρομή μόνο σε περίπτωση κατά της “επικράτειας” αφήνοντας εκτός κάλυψης ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα, ενώ το άρθρο 18 προβλέπει συμμετοχή σε κοινή ανάπτυξη δυνάμεων σε περιοχές όπως στο Σαχέλ, πέραν κάθε συλλογικής απόφασης της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή άλλων διεθνών οργανισμών.

Επιπλέον η αξιωματική αντιπολίτευση διαφωνεί με το υπέρογκο κόστος των εξοπλιστικών προγραμμάτων που υπερβαίνει τα 10 δισεκατομμύρια ευρώ, κάτι που όπως αναφέρουν στελέχη της οφείλεται στις παλινωδίες της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Επι της ουσίας ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται να υποκύπτει στις πιέσεις του κόμματος το οποίο από την πρώτη στιγμή είχε αντιδράσει ξεχνώντας τα έργα και τις ημέρες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Κατά την συνεδρίαση, ο κ. Τσίπρας κάλεσε την κυβέρνηση να μεριμνήσει μέχρι την κύρωσή της, επανορθώνοντας σε σχέση με τις διατυπώσεις στα άρθρα 2 και 18, δηλαδή τα άρθρα που αφήνουν εκτός Αμυντικής Συμφωνίας τις θαλάσσιες οικονομικές ζώνες που ορίζονται από το Διεθνές Δίκαιο και την αποστολή Ελλήνων στρατιωτών σε εμπόλεμες περιοχές όπως το Σαχέλ.

Σ.Σ. Fimotro: Είναι προφανές ότι υπάρχει χοντρό μπέρδεμα στον ΣΥΡΙΖΑ και δεν έχει αποφασίσει την αντιπολιτευτική τακτική που θα πρέπει να επιλέξει. Αυτό έχει μεγάλο κόστος και δίνει χρόνο στην κυβέρνηση να κινηθεί σαν να μην έχει αντίπαλο. Τα λάθη στρατηγικής του ΣΥΡΙΖΑ πραγματικά δεν έχουν προηγούμενο…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα