Τούρκος πρέσβης: Είμαστε ευγνώμονες, για τη βοήθεια – Ανταποκριθήκατε από την πρώτη ημέρα

από Philippos

Με τη συνδρομή του «Όλοι Μαζί Μπορούμε» η συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας στο ΣΕΦ για τους σεισμόπληκτους στην Τουρκία και Συρία

Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση των πολιτών της Αττικής στην τριήμερη δράση συγκέντρωσης ανθρωπιστικής βοήθειας για τη στήριξη των σεισμόπληκτων της Τουρκίας και της Συρίας, που διοργάνωσαν η Περιφέρεια Αττικής, το «Όλοι Μαζί Μπορούμε», η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και οι Δήμοι, με τη συμβολή και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών για τη συγκέντρωση υγειονομικού υλικού.

Η δράση πραγματοποιήθηκε στις 9, 10 και 13 Φεβρουαρίου, με σημεία συγκέντρωσης τα δημαρχεία, το κέντρο Logistics της Περιφέρειας και το ΣΕΦ απ’ όπου θα αποσταλούν οι προσφορές των πολιτών στην Τουρκία.

Στο ΣΕΦ παραβρέθηκαν χθες ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης μαζί με το Τούρκο πρέσβη στην Ελλάδα Τσαγατάι Ερτσιγές, τον πρόεδρο του «Όλοι Μαζί Μπορούμε» Ι. Σπανολιό, αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ και δημάρχους, προκειμένου να επιθεωρήσουν τους χιλιάδες τόνους ειδών πρώτης ανάγκης που συγκεντρώθηκαν από τους πολίτες.

Ειδικότερα παρόντες ήταν ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ) και δήμαρχος Γαλατσίου Γ. Μαρκόπουλος, ο αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Καλλιθέας Δ. Κάρναβος, ο γενικός διευθυντής της ΚΕΔΕ Ι. Καραγιάννης, οι δήμαρχοι Παπάγου – Χολαργού Η. Αποστολόπουλος, Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης Γ. Κωνσταντέλλος και Π. Φαλήρου Γ. Φωστηρόπουλος.

Ο κ. Ερτσιγές σε δηλώσεις του εξέφρασε τη βαθιά ευγνωμοσύνη της Τουρκίας προς την ελληνική κυβέρνηση και προς τον ελληνικό λαό. «Είμαστε ευγνώμονες από την πρώτη ημέρα, καλέσαμε για διεθνή βοήθεια και η Ελλάδα ήταν μια από τις πρώτες χώρες που ανταποκρίθηκαν στη βοήθεια αυτή. Και η κυβέρνησή μου και οι Τούρκοι πολίτες εκτιμούν πολύ όλη την υποστήριξη και την αλληλεγγύη από την πρώτη μέρα. Είναι πολύ σημαντικό. Αυτό δεν θα το ξεχάσουμε ποτέ. Είμαι σήμερα εδώ για να σας ευχαριστήσω, να ευχαριστήσω τους πολίτες. Σας είμαστε ευγνώμονες. Ευχαριστούμε πάρα πολύ», επισήμανε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Πατούλης δήλωσε ότι «για άλλη μία φορά αποδείχθηκε πως η αλληλεγγύη είναι στο DNA του Έλληνα. Είμαστε ευγνώμονες και ευχαριστούμε θερμά τους πολίτες της Αττικής για τη θερμή τους ανταπόκριση στο κάλεσμά μας. Αποδείχθηκε για άλλη μία φορά πως η ανθρωπιά έχει πρόσωπο».

Τις θερμές του ευχαριστίες προς την Περιφέρεια Αττικής την ΚΕΔΕ και τους Δήμους για τη συνεργασία εξέφρασε και ο πρόεδρος του «Όλοι Μαζί Μπορούμε» Ι. Σπανολιός ο οποίος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τους πολίτες για την πρωτόγνωρη συμμετοχή τους στη δράση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα