Τουρκικό ΥΠΕΞ: Στόχος της τριμερούς η Τουρκία -Μαξιμαλιστικές πολιτικές από Ελλάδα και Κύπρο

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Στην απόρριψη της τριμερούς και των αποτελεσμάτων της προχώρησε σήμερα το ΥΠΕΞ της Τουρκίας, μία ημέρα μετά τη συνάντηση των ηγετών Ελλάδας, Αιγύπτου, Κύπρου στη Λευκωσία για την ανατολική Μεσόγειο.

 

«Απορρίπτουμε πλήρως τη δήλωση που δημοσιεύθηκε μετά το πέρας της συνόδου Αιγύπτου – Ελλάδας, η οποία έλαβε χώρα στο ελληνικό κομμάτι της Κύπρου και συμπεριλαμβάνει αβάσιμες κατηγορίες εναντίον της χώρα μας», αναφέρει το τουρκικό ΥΠΕΞ στην ανακοίνωσή του τονίζοντας ότι «τέτοιου είδους κατηγορίες είναι πλέον συνηθισμένες από προηγούμενες συναντήσεις αυτών των πλευρών».

Το τουρκικό ΥΠΕΞ συνεχίζει υπογραμμίζοντας ότι το γεγονός ότι το ανακοινωθέν που δημοσιεύθηκε από την τριμερή επισημαίνει ότι αυτή η συνεργασία έχει σκοπό να θωρακίσει την ειρήνη, τη σταθερότητα και τη συνεργασία στην Ανατολική Μεσόγειο «στοχεύει τη χώρα μας, αποκαλύπτει τις πραγματικές προθέσεις αυτών των χωρών».

«Η πραγματική συνεργασία στην Ανατολική Μεσόγειο, μπορεί να επιτευχθεί μόνο με μία περιεκτική προσέγγιση όλων των παράκτιων χωρών, συμπεριλαμβανομένων και των Τουρκοκυπρίων. Μέχρι οι χώρες που δημιουργούν τα προβλήματα στην περιοχή, αλλάξουν τις μαξιμαλιστικές και εχθρικές πολιτικές τους, δεν μπορούν να αποτελέσουν λύση στα προβλήματα. Θα συνεχίσουμε αποφασιστικά να προστατεύουμε τόσο τα δικαιώματά μας όσο και τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων στην ανατολική Μεσόγειο», καταλήγει η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα