Τουρκικό ΥΠΕΞ κατά ΕΕ: Εκπροσωπεί τα συμφέροντα της Ελλάδας

από Philippos

Σφοδρή επίθεση κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με αιχμές και κατά της Ελλάδας και της Κύπρου, εξαπολύει το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, αντιδρώντας στο ψήφισμα του Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της Ε.Ε.

«Η ενότητα στα ψηφίσματα για τη χώρα μας που ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.) στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων αποκαλύπτει για άλλη μια φορά τη στενόμυαλη και προκατειλημμένη άποψή της έναντι της Τουρκίας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το τουρκικό ΥΠΕΞ.

Και συνεχίζει: «Τέτοιες αποφάσεις, στις οποίες τα κοινά συμφέροντα της Ε.Ε. θυσιάζονται στα συμφέροντα ορισμένων κρατών μελών, ούτε συμβάλλουν στις σχέσεις Τουρκίας-Ε.Ε. ούτε δημιουργούν εποικοδομητική ατζέντα. Δυστυχώς, με αυτήν την προσέγγιση, η Ε.Ε. απέδειξε ξανά ότι δεν μπορεί να διαβάσει σωστά την αλλαγή στο διεθνές σύστημα».

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει ότι απορρίπτει πλήρως τους άδικους ισχυρισμούς της Ε.Ε. σχετικά με τη δημοκρατία, το κράτος δικαίου και τα ανθρώπινα δικαιώματα κατά της χώρας.

Στη συνέχεια, αφήνει αιχμές κατά Αθήνας και Λευκωσίας: «Δεν δεχόμαστε τις ατυχείς δηλώσεις της Ε.Ε. που δεν μπορούν να υπερβούν την εκπροσώπηση του διδύμου Ελλάδας-Ελληνοκυπρίων για την Ανατολική Μεσόγειο και το Κυπριακό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα