Τουρκικά ΜΜΕ: Η Ελλάδα φοβάται μια πιθανή επίθεση στις εκλογές

από fimotro

Προκαλεί για ακόμη μία φορά ο τουρκικός τύπος, καθώς εξαπολύει σφοδρότατη επίθεση στην Ελλάδα, ενώ κάνει λόγο ότι η Αθήνα φοβάται μια πιθανή επίθεση της Τουρκίας εν μέσω εκλογών.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Milliyet η ημερομηνία των εκλογών στην Ελλάδα δεν έχει ακόμα καθοριστεί, ενώ στη σκέψη του κυβερνητικού επιτελείου βρίσκονται οι ημερομηνίες 30 Απριλίου και 7,14,21 Μαΐου.

«Άλλοι υπολογισμοί έχουν γίνει στην Αθήνα από την Τετάρτη. Για την Ελλάδα, εάν η Τουρκία πάει σε 2ο γύρο προεδρικών εκλογών, το σενάριο είναι ότι ο Ερντογάν μπορεί να αυξήσει την ένταση με την Αθήνα για να πάρει τις εθνικιστικές ψήφους και μια Ελλάδα που δεν έχει σχηματίσει κυβέρνηση μπορεί να έχει προβλήματα», γράφει το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας και προσθέτει ότι «ο Ερντογάν δεν χρειάζεται εντάσεις με την Ελλάδα για να πάρει τις ψήφους των εθνικιστών».

Φυσικά, η εφημερία δεν εννοεί όντως ότι δεν τις χρειάζεται, καθώς αυτή η στρατηγική είναι πάγια τακτική της τουρκικής ηγεσίας απέναντι στην Ελλάδα. Εννοεί περισσότερο ότι η τουρκική αντιπολίτευση πυροβολεί κάθε μέρα τα πόδια της με τις αποφάσεις που παίρνει και δεν θα χρειαστεί ο Τούρκος πρόεδρος να φτάσει σε αυτό το σημείο.

Ο αρθρογράφος βέβαια έγραψε ότι στην Αθήνα φοβούνται για «εβδομάδα κόλασης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα