Τουρκικά ΜΜΕ: Ανησυχία για τα εξοπλιστικά προγράμματα της Ελλάδας

από fimotro

Αναλυτικά ρεπορτάζ για το τι προμηθεύεται η Ελλάδα, από F-16, κορβέτες, Rafale και Belharra

Απίστευτη τουρκική πρόκληση από τουρκικά ΜΜΕ, τα οποία με αφορμή την επίσκεψη του Κωνσταντίνου Φλώρου σε ακριτικά νησιά της Ελλάδας, αναφέρουν ότι ο έλληνας ΑΓΕΕΘΑ επισκέφθηκε και την Ψέριμο, την οποία χαρακτηρίζουν υπό κατοχή!

Παράλληλα, όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, χαρακτηρίζουν και την Γαύδο ως νησί που είναι υπό αμφισβήτηση, ενώ τονίζουν ότι κακώς ο κ. Φλώρος επισκέφθηκε τα νησιά που οι ίδιοι χαρακτηρίζουν ως υπό κατοχή ή υπό αμφισβήτηση.

Την ίδια ώρα, ανησυχία προκαλεί στους Τούρκους το γεγονός ότι η Ελλάδα συνεχίζει να εξοπλίζει την Άμυνά της, με τα τουρκικά ΜΜΕ να κάνουν εκτενή αναφορά στο γεγονός ότι η Ελλάδα επισπεύδει τα εξοπλιστικά προγράμματά της.

Τα ρεπορτάζ, όπως μεταδίδει ο Μανώλης Κωστίδης, αναλύουν επακριβώς το τι προμηθεύεται η Ελλάδα, από F-16, κορβέτες, Rafale, Belharra, μέχρι και τα αντιπυραυλικά συστήματα, το που θα τοποθετηθούν ακόμη και πόσο θα κοστίσουν.

Όπως αναφέρουν τα τουρκικά ρεπορτάζ: «Τα τελευταία δυο χρόνια η Ελλάδα επιτάχυνε τα εξοπλιστικά της προγράμματα. Και το 2023 θα συνεχίζει τα εξοπλιστικά της προγράμματα. Ανάμεσα στα οπλικά συστήματα που θα αγοράσει η κυβέρνηση της Αθήνας είναι και πυραυλικά συστήματα που θα εγκατασταθούν στον Έβρο και στα νησιά.

Ανάμεσα στα εξοπλιστικά προγράμματα της Αθήνας είναι και η απόκτηση 4 νέων κορβετών. Η Ελλάδα ήδη εξετάζει τις προτάσεις της Γαλλίας και της Ιταλίας και το κόστος του προγράμματος αναμένεται να ξεπεράσει το 1.5 δισ ευρώ. Ένα άλλο εξοπλιστικό πρόγραμμα της Αθήνας είναι η απόκτηση των πυραυλικών συστημάτων Spike-ΝLOS τα οποία θα αποκτήσει από το Ισραήλ. Η συμφωνία θα υπογραφεί το 202# και η Ελλάδα θα αποκτήσει 34 συστήματα !7 απο αυτά θα τοποθετηθούν στα νησιά τα οποία πρέπει να είναι αποστρατιωτικοποιημένα και τα υπόλοιπα στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο» .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα