Τουρκία: Το 64% των πολιτών δεν θεωρεί εχθρούς τους Έλληνες

από Philippos

Εν μέσω κορύφωσης των ελληνοτουρκικών σχέσεων και τη στιγμή που η κυβέρνηση Ερντογάν επιλέγει την ρητορική εναντίον της Ελλάδας, παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η δημοσκόπηση της Metropoll για το πώς βλέπουν οι Τούρκοι τους Έλληνες. Σύμφωνα με την έρευνα που διενεργήθηκε από την εταιρεία Metropoll, η μεγάλη πλειοψηφία των Τούρκων δεν θεωρεί ότι οι Έλληνες είναι «εχθροί».

Ειδικότερα στην ερώτηση «Είναι ο ελληνικός λαός εχθρός;» το 64% των ερωτηθέντων απάντησαν «Όχι», το 31,3% «Ναι», ενώ 4,7% δεν απάντησε. Ιδιαίτερα ενδιαφέρον είναι ότι η πλειοψηφία των ψηφοφόρων κάθε κόμματος στην Τουρκία συμμερίζεται την ίδια άποψη.

Ανά κόμμα
60,3% του κυβερνώντος AKP
73,8% του αντιπολιτευόμενου Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP)
65,1 % του Καλού Κόμματος (İyi Parti ) της Μεράλ Ακσενέρ
68,6 του Δημοκρατικού Κόμματος τω Λαών (HDP)
57,8% του ακροδεξιού Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (MHP)
Προεκλογική τακτική
Ακόμα η πλειοψηφία των Τούρκων πιστεύουν ότι η ένταση με την Ελλάδα είναι προεκλογική τακτική της κυβέρνησης. Ειδικότερα το το 51,5% των ερωτηθέντων θεωρεί πως η ένταση της Τουρκίας με την Ελλάδα αποτελεί προεκλογική κίνηση της κυβέρνησης Ερντογάν. Σε αυτούς που συμφωνούν με την ίδια άποψη είναι 36% και 38% των ψηφοφόρων του AKP και ΜΗP αντίστοιχα, που αποτελούν τον κυβερνητικό συνασπισμό στην χώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα