Τουρκία: Τα ΜΜΕ του Ερντογάν διεκδικούν Ρόδο, Χίο, Λέσβο και 19 νησιά!

από fimotro

Συνεχίζεται το ανθελληνικό παραλήρημα με ανιστόρητα ρεπορτάζ

Δεν έχουν τέλος τα επιθετικά προς τη χώρα μας δημοσιεύματα από τα τουρκικά ΜΜΕ που στηρίζουν τον Ερντογάν. Η Τουρκία διεκδικεί 22 νησιά, σύμφωνα με τον τουρκικό τύπο που στηρίζει τον πρόεδρο Ερντογάν και σε σημερινά του δημοσιεύματα αναφέρει ότι η Άγκυρα «με τη δύναμη της Λωζάνης» μπορεί να αμφισβητήσει την κυριαρχία τους.

Η φιλοκυβερνητική εφημερίδα MILLIYET, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, γράφει στο πρωτοσέλιδό της ότι «κάποια από τα νησιά που μπορεί να διεκδικήσει η Τουρκία λόγω της στρατιωτικοποίησης είναι η Ρόδος, η Χίος και η Λέσβος.

Σε ανάλογο μήκος κύματος και η εφημερίδα YENI SAFAK γράφει ότι 22 από τα 23 νησιά είναι στρατιωτικοποιημένα. Μόνο η Χάλκη είναι αποστρατιωτικοποιημένη. Τονίζει, δε, ότι «η σταρατιωτικοποίηση είναι απειλή».

Στο δημοσίευμα, η τουρκική εφημερίδα υποστηρίζει ότι η Άγκυρα έχει την κυριαρχία 9 νησιών και ότι στην Ελλάδα δόθηκε μόνο το δικαίωμα χρήσης. Στα νησιά αυτά περιλαμβάνονται η Λήμνος, η Λέσβος, η Σάμος, η Χίος, η Ικαρία, η Ρόδος κ.α.

Σημειώνεται, ωστόσο, ότι ο αντιπολιτευόμενος τουρκικός τύπος εστιάζει στην οικονομική δυσχέρεια που αντιμετωπίζει η χώρα και εκατομμύρια πολίτες που δυσκολεύονται να ανταποκριθούν σε βασικές καθημερινές ανάγκες.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα