Τον Σεπτέμβριο τα αναδρομικά στις συντάξεις

από fimotro

Περισσότεροι από 150.000 συνταξιούχοι θα δουν αυξήσεις

Στα τέλη Σεπτεμβρίου με την καταβολή των συντάξεων Οκτωβρίου αναμένεται σύμφωνα με το θετικό σενάριο του ΕΦΚΑ να δουν το χρώμα του χρήματος περισσότεροι από 150.000 συνταξιούχοι οι οποίοι βγήκαν στη σύνταξη πριν από τη ψήφιση του νόμου Κατρούγκαλου, ενώ είχαν πάνω από 30 έτη ασφάλισης.

Τότε προγραμματίζεται να λάβουν τις νέες αυξημένες συντάξεις τους και στη συνέχεια και τα αναδρομικά που προκύπτουν για το μεσοδιάστημα.

Η όλη διαδικασία έχει καθυστερήσει αρκετούς μήνες και αυτό το διάστημα οι υπηρεσίες του ΕΦΚΑ σε συνεργασία με την ανάδοχο εταιρεία προχωρούν κατά προτεραιότητα στον επανυπολογισμό των συντάξεων όσων υπέβαλαν αίτηση συνταξιοδότησης πριν τις 13 Μαΐου 2016.

Οι αυξήσεις των «παλαιών» συνταξιούχων

Θα πρέπει να τονιστεί ότι οι πάνω από 150.000 «παλαιοί» συνταξιούχοι αναμένουν εδώ και δύο χρόνια, τις νέες αυξημένες τους συντάξεις, όπως αυτές θα προκύψουν μετά τον επανυπολογισμότους, βάσει των βελτιωμένων ποσοστών αναπλήρωσης, για τα έτη ασφάλισης από 30,1 και έως 40.

Σύμφωνα, δε με τον μέχρι τώρα σχεδιασμό του ΕΦΚΑ, οι πληρωμές των αυξήσεων θα προηγηθούν των αναδρομικών που θα τους καταβληθούν πιθανότητα με εμβόλιμες πληρωμές.

Πλέον με τα νέα δεδομένα εκτιμάται ότι οι αυξημένες συντάξεις θα πιστωθούν, εφόσον δεν υπάρξουν νέα τεχνικά προβλήματα, στο τέλος Σεπτεμβρίου, δηλαδή με τις συντάξεις Οκτωβρίου.

Υπηρεσιακοί παράγοντες του ΕΦΚΑ επισημαίνουν ότι καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια από τα αρμόδια τμήματα ώστε να πληρωθεί τουλάχιστον ένα μεγάλο μέρος των συνταξιούχων.

Υπενθυμίζεται ότι από το σύνολο των ασφαλισμένων οι 50.000 θα έχουν μικρή θετική προσωπική διαφορά που τους εξασφαλίζει μεσοσταθμικά αύξηση 30 ευρώ, ενώ οι υπόλοιποι 100.000 «παλαιοί» συνταξιούχοι που έλαβαν αύξηση από 1 Ιανουαρίου 2019 (αρνητική προσωπική διαφορά) με το νόμο Κατρούγκαλου τώρα θα δουν αύξηση έως 50 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα