Τον Μάιο θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί σε δομές φιλοξενίας προσφύγων

από fimotro

Στις αρχές Μαΐου θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί σε δομές φιλοξενίας. Σύμφωνα με τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, δεν τίθεται «θέμα νοσηρότητας ή εξάπλωσης του κορονοϊού», γι’ αυτό υπάλληλοι και διαμένοντες θα εμβολιαστούν «με τη σειρά τους, βάσει ηλικίας, όπως και ο γενικός πληθυσμός».

Σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Μηταράκης επισημαίνει ότι μέχρι τώρα οι εμβολιασμοί γίνονται στα εμβολιαστικά κέντρα «καθώς ο αριθμός των ατόμων που με βάση το πρόγραμμα είχαν το δικαίωμα να εμβολιαστούν, είναι ακόμα μικρός», ενώ «η πλειονότητα των διαμενόντων στις δομές είναι άτομα νεαρής ή μέσης ηλικίας».

Αναφερόμενος στα αποτελέσματα της πρόσφατης Συνόδου, ο ίδιος δήλωσε ότι «αντιμετωπίζουμε το μεταναστευτικό όχι ως ένα διμερές ζήτημα ανάμεσα σε εμάς και την Τουρκία, αλλά ως ένα κοινό ευρωπαϊκό ζήτημα» και επαναλαμβάνει την ανάγκη για «απαρέγκλιτη εφαρμογή της Κοινής Δήλωσης Ε.Ε. – Τουρκίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα