Τόκιο: 2.848 νέα κρούσματα και τα νοσοκομεία προετοιμάζονται

από fimotro

Το Τόκιο, πόλη υποδοχής των εφετινών Ολυμπιακών Αγώνων, ζήτησε από τα νοσοκομεία να προετοιμάσουν περισσότερα κρεβάτια για ασθενείς με κορωνοϊό, καθώς η πρωτεύουσα της Ιαπωνίας αντιμετωπίζει αύξηση των κρουσμάτων, όπως έκανε γνωστό σήμερα ο τηλεοπτικός οργανισμός TBS.

Τα καθημερινά κρούσματα διπλασιάστηκαν σε 1.429 τη Δευτέρα, σε σχέση με μία εβδομάδα νωρίτερα. Η τοπική κυβέρνηση του Τόκιο ανακοίνωσε σήμερα, Τρίτη, 2.848 νέα κρούσματα κορωνοϊού, τα περισσότερα από την ημέρα που ξεκίνησαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Ο αριθμός αυτός των κρουσμάτων είναι ο μεγαλύτερος από τον περασμένο Ιανουάριο.

Η εξάπλωση του ιού στην ιαπωνική πρωτεύουσα συνεχίζει να προκαλεί ανησυχία, καθώς παρατηρείται αύξηση της διασποράς τις τελευταίες ημέρες και μάλιστα τα νοσοκομεία της πόλης κάνουν ετοιμασίες για την περίθαλψη περισσότερων ασθενών.

Οι αριθμοί των κρουσμάτων τείνουν να μειώνονται τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες, όταν τα τεστ μειώνονται, έτσι οι ειδικοί και οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής παρακολουθούν στενά τους αριθμούς της Τρίτης, που πρόκειται να κυκλοφορήσουν το απόγευμα, για να έχουν μια σαφέστερη εικόνα της κατάστασης.

Ανησυχία στα νοσοκομεία στο Τόκιο

Με τα νοσοκομεία να δέχονται αυξανόμενο αριθμό ασθενών, το Τόκιο στοχεύει να αυξήσει τον αριθμό των κλινών σε 6.406 έως τις αρχές του επόμενου μήνα, από την τρέχουσα χωρητικότητα των 5.967, τόνισε η TBS. «Τα νοσοκομεία πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο να περιορίσουν τις προγραμματισμένες χειρουργικές επεμβάσεις και να μειώσουν τις άλλες θεραπείες», δήλωσε ο ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός, επικαλούμενος ειδοποίηση σε ιατρικά ιδρύματα από τις Αρχές της πόλης.

Οι ειδικοί στον τομέα της υγείας είχαν προειδοποιήσει ότι οι εποχικοί παράγοντες, η αυξημένη κινητικότητα και η εξάπλωση των μεταλλάξεων θα οδηγούσαν σε ανάκαμψη στα κρούσματα COVID-19 αυτό το καλοκαίρι.

Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Κιότο, Γιούρι Φουρούζε, προέβλεψε νωρίτερα ότι τα νέα καθημερινά κρούσματα στο Τόκιο θα μπορούσαν να αυξηθούν σε 2.000 τον Αύγουστο.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο διεξάγονται υπό αυστηρούς κανόνες για την αποτροπή της εξάπλωσης του ιού, αλλά υπάρχουν ήδη 155 κρούσματα  που αφορούν αθλητές και άλλους εμπλεκόμενους με τους Αγώνες.

Σημειώνεται ότι μόλις το 36% του πληθυσμού της Ιαπωνίας έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα