Το τραπέζι του Ιερώνυμου στη Ζάλτσα Βοιωτίας

από fimotro

Στο ησυχαστήριο του εορτάζοντος Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου στη Ζάλτσα Βοιωτίας βρέθηκε ο πολιτικός κόσμος το βράδυ της Τετάρτης. Εκεί βρέθηκαν οι υπουργοί Άδωνις Γεωργιάδης, Τάκης Θεοδωρικάκος με την κόρη του, Θόδωρος Σκυλακάκης με τη γυναίκα του, Σίμος Κεδίκογλου, Μίνα Γκάγκα, Δόμνα Μιχαηλίδου και Ζωή Ράπτη, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, ενώ στο πλευρό του Αρχιεπισκόπου ήταν και ο μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας Γεώργιος. Το κτήμα του Αρχιεπισκόπου έχει απεριόριστη θέα στον Κορινθιακό, αλλά είναι σχετικά δύσβατο. Για να πάει κάποιος θέλει τουλάχιστον 2,5 ώρες, αφού τα τελευταία 40 χιλιόμετρα είναι ο χωματόδρομος που έχουν διανοίξει οι ΜΟΜΑ του Στρατού.
Όπως αποκαλύπτει η political.gr, τα πολιτικά στελέχη θαμπώθηκαν από τους καλοδιατηρημένους κήπους και τη φάρμα με τα παγόνια, τις πάπιες, τα ελάφια και τις χήνες που διατηρεί ο προκαθήμενος της Εκκλησίας μας. Το μενού πλούσιο αλλά παραδοσιακό. Αρνάκι, κοκορέτσι, πίτες, σαλάτες κ.ά. Ο Αρχιεπίσκοπος, όπως μου είπαν, συνέστησε στους παρευρισκόμενους να δο- κιμάσουν το τσίπουρο δικής του παραγωγής. Και όντως, σε όσους το δοκίμα- σαν άρεσε πολύ.
Ο Αρχιεπίσκοπος έκανε μια «ιστορι- κή ξενάγηση», όπως είπε, στους παρισταμένους για την περιοχή και τα τέσσερα μοναστήρια, κυρίως για τον Όσιο Σεραφείμ, ξεκινώντας από τη βυζαντινή εποχή και φτάνοντας στην τουρκοκρατία, όταν οι μονές έπαιρναν ειδική άδεια από τον σουλτάνο για να έχουν τις εκτάσεις τους ανέπαφες. Περιέγραψε πως όταν ήταν ο ίδιος ένας απλός παπάς, έκανε οκτώ ώρες με το γαϊδουράκι για να φτάσει στις μονές αυτές. Ο δρόμος αυτός συμφώνησαν ότι πρέπει να φτιαχτεί και κάπως μοιραία στο επί- κεντρο της συζήτησης βρέθηκε και ο Θ. Σκυλακάκης, το «πορτοφόλι της κυβέρνησης», όπως χαριτολογώντας έλε- γαν οι παριστάμενοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα