Το τερμάτισε ο Ραγκούσης: Φταίει η κυβέρνηση για τις αποσπάσεις από τη ΡΑΣ στο γραφείο του!

από fimotro

Το τερμάτισε ο Γιάννης Ραγκούσης για τις αποσπάσεις των υπαλλήλων της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων στο γραφείο του και στην Κουμουνδούρου αφού ούτε λίγο ούτε πολύ υποστήριξε ότι φταίει η… κυβέρνηση.

Την ώρα που επικρατεί σάλος για το γεγονός πως δύο υπάλληλοι της ΡΑΣ βρέθηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ την ώρα που η πρόεδρος της Αρχής εμφανίζεται να κάνει λόγο για υποστελέχωση και την ώρα που ερευνάται ο ρόλος της Αρχής συνολικά ως προς τους ελέγχους στην ασφάλεια και τη λειτουργία των ελληνικών σιδηροδρόμων ο Ραγκούσης βγήκε να υποστηρίξει ότι η ευθύνη βαρύνει την κυβέρνηση.

Τι δήλωσε; Μα αυτό που είχε πεί από την πρώτη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή ότι οι αποσπάσεις υπογράφηκαν από τη σημερινή κυβέρνηση. Βέβαια για το γεγονός πως οι αποσπάσεις ζητήθηκαν, η μεν της Τάνιας Καραγιάννη (που υβρίζει την κυβέρνηση επιστρέφοντας πλέον στην ΡΑΣ) από την Κουμουνδούρου, η δέ δεύτερη από το γραφείο του Γιάννη Ραγκούση.

Όπως παραλείπει να αναφέρει και το γεγονός πως από τη στιγμή που η διοίκηση της ΡΑΣ συναινεί στην απόσπαση τότε ο αρμόδιος υπουργός δεν μπορεί παρά να την εγκρίνει. Άλλωστε η συναίνεση γίνεται αφού η ίδια η ΡΑΣ επιβεβαιώνει πως δεν προκύπτει θέμα στην ομαλή λειτουργία της από τις αποσπάσεις, όπως γίνεται και από όλες τις διοικήσεις οργανισμών και υπηρεσιών του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα σε όλες τις ανάλογες περιπτώσεις.

Βέβαια αυτά είναι ψιλά γράμματα. Όπως και ο ρόλος της ΡΑΣ. Μάλιστα ο Γιάννης Ραγκούσης απαντώντας σε ερώτηση για το τι θα άλλαζε εάν η ΡΑΣ είχε αναδείξει επαρκώς το πρόβλημα πριν το δυστύχημα είπε τα εξής… διαφωτιστικά:

«Εγώ ως αρμόδιος τομεάρχης Διαφάνειας αυτό το οποίο ξέρω και για το οποίο είμαι σε θέση να καταθέσω και στην ανακρίτρια, είναι ακριβώς αυτό που σας είπα προηγουμένως, ότι τρεις είναι οι αιτίες που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο και που μία από αυτές, αν μπορούσαμε να μην είχε συντρέξει, δεν θα είχαμε δυστυχώς αυτή τη στιγμή το θλιβερό αυτό καθήκον, να έχουμε κηδέψει 57 συμπολίτες μας τόσο άδικα, νέους ανθρώπους στην πλειοψηφία τους».

Και τέλος κινούμενος στην γραμμή του «άσφαλτου» Σπίρτζη τόνισε πως μοναδική υπεύθυνη είναι η σημερινή κυβέρνηση αφού ως γνωστόν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε τίποτα λάθος κατά τη διακυβέρνηση της χώρας…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα