Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Μία γυναίκα συνέλαβαν στις 29/9/2020, μετά από διακριτική παρακαολούθηση και πληροφορίες για παράνομο εκτροφείο ζώων, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας αστυνομικοί του Α.Τ. Ασπροπύργου. Η άμεση επέμβαση της αστυνομίας του Ασπροπύργου είχε ως αποτέλεσμα να αποκαλυφθεί και να λάβει τέλος η παράμονη αυτή δραστηριότητα. Ύστερα από την παρέμβαση του αρμόδιου εισαγγελέα κατασχέθηκαν μετά από καταγραφή 9 γάτες ράτσας Σιάμ και Περσίας και 8 σκυλιά Μαλτέζ, Τσιουάουα και Πιτ Μπουλ, στο σύνολο 17 ζώα! Τα εν λόγω ζώα δεν φέρανε ηλεκτρονική σήμανση (microchip). Tα ζώα και ειδικότερα τα σκυλιά ήταν σε άθλια κατάσταση όπως και ο χώρος που διαμένανε, όπου επιπρόσθετα δεν  υπήρχερεύμα.

Η καταγραφή έγινε σε συνεργασία με τον δήμο Ασπροπύργου και την φιλοζωϊκή οργάνωση ANIMAID ANIMAL RESCUE όπου και έδωσε τις κατευθυντήριες γραμμές. Στην συλληφθήσα βεβαιώθηκαν διοικητικά πρόστιμα ύψους 8.000 ευρώ και στην δίκη που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 14/10/2020 χρεώθηκε με 5.000 ευρώ 24μήνες με 3 η ετή αναστολή. Επιβεβαιωμένες πηγές μας ενημέρωσαν πως την εν λόγω κυρία προσπαθούσαν να την πιάσουν πάνω από 8 χρόνια. Τα ζώα αποδόθηκαν ολοσχερώς στην φιλοζωϊκή ANIMAID όπως και εξαρχής είχε ζητήσει η εν λόγω φιλοζωϊκή. Μιλώντας με ένα από τα ιδρυτικά μέλη της Animaid Animal Rescue την κα Ακριβή Τσούτσου μας εξέφρασε την ανακούφισή  της για το τέλος του μαρτυρίου του εγκλεισμού των 17 αυτών ψυχών σε απάνθρωπες συνθήκες, όπου το φως της μέρας δεν είχαν αντικρύσει. Επιπρόσθετα επισημαίνει πως όσο αγοράζει ο κόσμος ζώα από παράνομους εκτροφείς, τις γέννες της πίσω αυλής, άλλο τόσο θα ανθεί το παράνομοεμπόριο και θα ταλαιπωρούνται αθώα πλάσματα, ενώ παράλληλα οι δρόμοι  και τα κλουβιά των καταφυγίων/κυνοκομείων θα γεμίζουν συνεχώς με αδέσποτες ψυχές όπου όλοι εμείς οι εθελοντές θα προσπαθούμε να βρούμε μία δεύτερη ευκαιρία για αυτά. Ας βάλουμε ένα τέλος σε αυτό!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα