Το ΣΔΟΕ θα ελέγξει influencers που κερδίζουν μέχρι και 15.000 ευρώ το μήνα

από fimotro

Γνωστοί influencers μπαίνουν στο στόχαστρο της εφορίας. Μοντέλα, ηθοποιοί, παρουσιαστές και αθλητές που διαφημίζουν προϊόντα μέσα από stories και αναρτήσεις αναμένεται να ελεγχθούν από τo ΣΔΟΕ.

«Τα ποσά κυμαίνονται από 200 ευρώ και φτάνουν τα 5.000 με 6.000 ευρώ για ένα post. Το βίντεο είναι το πιο δυνατό στα social media και μπορεί να φτάσει τα 8.000 με 9.000 ευρώ», δηλώνει ο ιδιοκτήτης διαφημιστικής, Μέμος Κοέν. Celebrities βγάζουν υπέρογκα ποσά μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και οι μισθοί τους είναι οι εξής:

Σύμφωνα με το STAR, το ΣΔΟΕ ετοιμάζεται για σαφάρι στους λογαριασμούς επωνύμων. Στο σχέδιο προβλέπεται αρχικά η κοστολόγηση των παρεχόμενων υπηρεσιών ενώ στη συνέχεια θα ζητούνται τα στοιχεία από τις εταιρείες. Τέλος, θα υπάρχει διασταύρωση των ποσών με τα εισοδήματα της τελευταίας πενταετίας. «Όσο μεγαλώνει το κανάλι, είτε στο Instagram είτε στο YouTube πρέπει να κοιτάξεις λογιστικά. Δεν μπορείς να μην κόβεις αποδείξεις αν προωθείς κάτι», αναφέρει η fashion blogger Μαριτίνα Χαλβατζή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα