Τι περιλαμβάνει ο αστυνομικός σχεδιασμός

Σε εντατικούς ελέγχους για την τήρηση των μέτρων για τον κορωνοιό προβαίνει η αστυνομία, σε συνεργασία με το Λιμενικό, σε σοκάκια, εκκλησίες, μπαρ ακόμα και σε λιμάνια δημοφιλών τουριστικών προορισμών.

Σε αρχικό στάδιο, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ο αστυνομικός σχεδιασμός περιλαμβάνει μια διπλή ζώνη ελέγχου στα λιμάνια. Η αστυνομία θα ελέγχει μαζί με τους λιμενικούς για την ύπαρξη αρνητικών PCR test ή βεβαίωσης νόσησης, πιστοποιητικών πλήρους εμβολιασμού, ή αρνητικών self test που διενεργήθηκαν 24 ώρες πριν.

Επιπλέον, θα ελέγχουν τη χρήση μάσκας, την κατοχή πιστοποιητικών εμβολιασμού και PCR τεστ στο προσωπικό των καταστημάτων σε δημοφιλείς προορισμούς, καθώς και τη μη ύπαρξη όρθιων πελατών αλλά και την τήρηση αποστάσεων στα μπαρ.

Συνεχείς θα είναι και οι περιπολίες στα σοκάκια για την αποτροπή όρθιων και συνωστισμού έξω από τα μπαρ.

Ταυτόχρονα, κάμερες και drones θα ελέγχουν για κορωνο-πάρτι, ενώ υπάρχει πρόβλεψη για μυστικούς αστυνομικούς σε βίλες αλλά και γιότ. «Σκανάρισμα» θα γίνεται και στα social media για τυχόν προσκλήσεις σε πάρτι, μέσα από αυτά.

Διακριτική επιτήρηση θα υπάρχει και έξω από μοναστήρια και εκκλησίες ενόψει και του Δεκαπενταύγουστου με την τήρηση της αναλογίας ενός ατόμου ανά 15 τετραγωνικά στους ναούς.

Με βάση τα παραπάνω, επιτήρηση θα υπάρχει και για την τήρηση της αναστολής σε Λιτανείες και πάσης φύσεως εμποροπανηγύρεις.

Γενικότερα, η αστυνομική δύναμη έχει αυξηθεί κατά 20 με 30% από αποσπάσεις και δόκιμους οι οποίοι και θα αναλάβουν την προαναφερθείσα επίβλεψη.

Σε κάθε περίπτωση, δεδομένου ότι η επιστροφή εκδρομέων και τουριστών θα γίνεται με την επίδειξη self- test, «γρίφος» αποτελεί το τι μέλλει γενέσθαι με το τέλος των διακοπών, όσον αφορά την πορεία της πανδημίας και την τήρηση των μέτρων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα