Το σχέδιο Μητσοτάκη για την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας

από fimotro

Πως θα αντιμετωπιστεί η κρίση και τι θα γίνει με την επάρκεια

Στην Κοζάνη θα βρεθεί σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τα εγκαίνια του Φωτοβολταϊκού Πάρκου του Ομίλου Ελληνικά Πετρέλαια και εκεί θα παρουσιάσει τον σχεδιασμό για την ενεργειακή επάρκεια της χώρας.

Το συγκεκριμένο Φωτοβολταϊκό Πάρκο είναι το μεγαλύτερο σε λειτουργία έργο ΑΠΕ μέχρι σήμερα στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Μεσογείου και ενός από τα μεγαλύτερα πάρκα με φωτοβολταϊκά σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Στην ομιλία του, ο πρωθυπουργός αναμένεται να αναφερθεί στη πράσινη μετάβαση, τονίζοντας όλα τα πλεονεκτήματα της χώρας για παραγωγή καθαρής ενέργειας.

Ωστόσο, θα υπογραμμίσει ότι η χώρα θα συνεχίσει με την εξόρυξη λιγνίτη για λίγο καιρό ακόμη, προκειμένου να μην υπάρξει ζήτημα ενεργειακής ασφάλειας στην χώρα λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και τις επιπλοκές που έχει δημιουργήσει.

Επίσης, θα επαναλάβει τις ελληνικές θέσεις περί ευρωπαϊκής απάντησης στα φαινόμενα κερδοσκοπίας, τις οποίες ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει παρουσιάσει σε ανώτατο ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ο νέος ενεργειακός χάρτης στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου συζητήθηκε χθες και στις συναντήσεις του πρωθυπουργού με τον υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ και την υφυπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Βικτόρια Νούλαντ.

«Διανύουμε μια περίοδο σημαντικών γεωπολιτικών αναταράξεων και σε αυτούς τους καιρούς, είναι πάντα σημαντικό να επαναβεβαιώνουμε τις παραδοσιακές σχέσεις φιλίας και να γνωρίζουμε ποιοι είναι οι σύμμαχοί μας» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι οι δύο χώρες μπορούν να συνεργαστούν σε αρκετά ενεργειακά projects το επόμενο διάστημα.

Οι εξελίξεις στην Ουκρανία φαίνεται πως έχουν επαναφέρει στο προσκήνιο τα σχέδια για τον EastMed, χωρίς όμως να έχουν προς το παρόν ξεπεραστεί τα εμπόδια για την υλοποίηση του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα