Το σχέδιο για την επαναλειτουργία των σχολείων στις 10 Ιανουαρίου

από fimotro

Οι αλλαγές στο υγειονομικό πρωτόκολλο

Την πρόταση της Επιτροπής των Εμπειρογνωνμών για το άνοιγμά των σχολείων αναμένει η κυβέρνηση, η οποία συνεδριάζει μέσα στην εβδομάδα.

Το σχέδιο της επιτροπής φαίνεται πως έχει κλειδώσει και ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ αποκάλυψε πώς προβλέπεται να γίνει η επιστροφή στα θρανία.

Όλες οι απόψεις συγκλίνουν στον να ανοίξουν κανονικά τα σχολεία στις 10 Ιανουαρίου, με την επιτροπή να χαρακτηρίζει ανεδαφικό το σενάριο να παραταθούν οι σχολικές διακοπές, καθώς την μεθεπόμενη εβδομάδα τα κρούσματα αναμένεται να αυξηθούν και να υπάρχει διασπορά και στα παιδιά.

Επιθυμία της επιτροπής να υπάρξει αλλαγή στο τέστινγκ, με τους μαθητές να υποβάλλονται σε έλεγχο με rapid αντί για σελφ τέστ, αν αυτό είναι εφτικτό.

Επίσης θα υπάρξουν αλλαγές στο υγειονομικό πρωτόκολλο όσον αφορά στον εντοπισμό επιβεβαιωμένου κρούσματος:

-Σε περίπτωση εύρεσης κρούσματος, όλοι οι μαθητές, εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι, θα ελέγχονται με rapid test.

-Παράλληλα, καταργείται ο “σταυρός” (τεστινγκ στους μαθητές που κάθονταν δίπλα, πίσω , ή μπροστά από το επιβεβαιωμένο κρούσμα) και πλέον θα γίνεται rapid τεστ σε όλους τους μαθητές της τάξης

-Τα τεστ θα γίνονται επί 5 ημέρες αντί για 7.

-Η καραντίνα θα ισχύει για 5 ημέρες αντί για 10.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα