Το Σάββατο θα δοθούν στην κυκλοφορία οι “Τρύπες του Καραμανλή”

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Σχεδόν όλοι μας έχουμε περάσει κάποια στιγμή από τις “Τρύπες του Καραμανλή” στη Βάρκιζα. Κάποιοι οδηγοί όμως περνούν σχεδόν κάθε μέρα από εκεί, βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους, λόγω των συχνών κατολισθήσεων βράχων. Όχι πια, όμως, καθώς στις 23 Απριλίου θα ολοκληρωθεί το έργο άρσης της επικινδυνότητας των πρανών που εκτελείται κοντά στις σήραγγες.

Το σημείο επισκέφθηκε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, συνοδευόμενος από το δήμαρχο Κρωπίας, Δ. Κιούση τους αντιπεριφερειάρχες Αν. Αττικής, Θ. Αυγερινό, Οικονομικών, Ν. Πέππα και την αρμόδια περιφερειακή σύμβουλο, Ε. Κοσμίδη.

Επικίνδυνη η διέλευση των οδηγών από το συγκεκριμένο σημείο

Τα έργα ξεκίνησαν στις 6 Απριλίου, με σαφείς οδηγίες του περιφερειάρχη για επίσπευση των εργασιών, καθώς είχε αυξηθεί η επικινδυνότητα για τους διερχόμενους οδηγούς εξαιτίας των συχνών κατολισθήσεων μικρών και μεγάλων βράχων. Οι εργασίες προχωρούν με τη μέγιστη δυνατή συμπίεση χρόνου και το Σάββατο 24 Απριλίου, θα δοθούν στην κυκλοφορία και τα δύο ρεύματα της λεωφόρου Αθηνών – Σουνίου.

Τοποθετούνται ειδικά δίχτυα προστασίας

Με την ολοκλήρωση της αυτοψίας, ο κος Πατούλης, αναφερόμενος στο “κρίσιμο” αυτό έργο για την ασφάλεια των διερχόμενων οδηγών, το οποίο ήταν απαίτηση και της τοπικής κοινωνίας, επισήμανε: “Κινηθήκαμε άμεσα για την αντιμετώπιση του, λόγω της οξυμένης κατάστασης. Στόχος μας ήταν να δράσουμε αποτελεσματικά και επισπεύδοντας τις σχετικές διαδικασίες, προκειμένου να μην επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό η λειτουργία της αγοράς των όμορων περιοχών αλλά και να αποδοθεί η κυκλοφορία το συντομότερο δυνατό”. Σημείωσε ότι τα έργα εκτελούνται εντός των χρονοδιαγραμμάτων ότι τα δίχτυα προστασίας τοποθετούνται ήδη από ειδικούς αναρριχητές και σύντομα θα παραδοθούν τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, με απόλυτη ασφάλεια.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Δ. Κιούσης επισήμανε ότι το έργο για την άρση της επικινδυνότητας στην παραλιακή οδό τέθηκε ως αίτημα πριν από 7 χρόνια. Το χαρακτήρισε “ιδιαίτερα σημαντικό για τους διερχόμενους οδηγούς, τους παραθεριστές και τους μόνιμα διαμένοντες σε όλο το μέτωπο της ακτογραμμής του Σαρωνικού” και ευχαρίστησε για την άμεση δραστηριοποίηση των υπηρεσιών της Περιφέρειας που έδωσε άμεσα λύση στο πρόβλημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα