Το Πρωτοδικείο δικαίωσε την ELFE στη διαμάχη με τη ΔΕΠΑ!

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Ανατροπή στην πολύκροτη υπόθεση της δικαστικής διαμάχης της ΔΕΠΑ με την ELFE καθώς το Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας με την υπ αριθμ 3038/2019 απόφαση του, δικαίωσε την εταιρεία του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη. Μάλιστα το Πρωτοδικείο με την απόφαση του ορίζει ότι η ΔΕΠΑ οφείλει στην ELFE το ποσό των 60.991.768,46 εκ ευρώ, καθώς ο τρόπος τιμολόγησης της ELFE από τη ΔΕΠΑ δυνάμει της ρήτρας πετρελαίου είναι άκυρος και κατά τούτο παράνομος.

Ειδικότερα, η αξίωση της ELFE σε βάρος της ΔΕΠΑ κρίθηκε ως μη παραγεγραμμένη απορριπτομένου του ισχυρισμού της ΔΕΠΑ για παραγεγραμμένη αξίωση , με αποτέλεσμα η ELFE να δικαιούται να αξιώσει αποζημίωση με βάση την απόφαση που εκδόθηκε και για χρονικά διαστήματα προγενέστερα και μεταγενέστερα του επίδικου χρονικού διαστήματος. Η απόφαση υπέρ της ELFE δεν περιορίζεται στα 60 εκ ευρώ που της οφείλει πλέον η ΔΕΠΑ αλλά σε αυτήν ακριβώς τη δυνατότητα να αξιώσει πολλά περαιτέρω εκατομμύρια για χρονικά διαστήματα παρελθοντικά και μελλοντικά.

Ένα άμεσο όφελος που εκβάλει άμεσα από το διατακτικό της απόφασης είναι πως καταρρέει η μηνυτήρια αναφορά της ΔΕΠΑ περί δήθεν εξαπάτησής της από την “εγκληματική οργάνωση” της ELFE για ένα χρέος ουσιαστικά ανύπαρκτο.

Αντίθετα αποκτά πρόδηλη βασιμότητα η νεότερη χρονικά μηνυτήρια αναφορά της ELFE για τοκογλυφικές χρεώσεις σε βάρος της αλλά και για απόπειρα απάτης επι δικαστηρίω σε βάρος της από τη ΔΕΠΑ. Τα κονδύλια που η ΔΕΠΑ ισχυρίζονταν ενώπιον του δικαστηρίου ότι της όφειλε η ELFE και συμπεριλαμβάνονται στα 56 περίπου εκ ευρώ που της αναγνωρίζει η απόφαση να έχουν ήδη εξοφληθεί σε χρόνο προγενέστερο της κατάθεσης της αγωγής και η ΔΕΠΑ αυτό το γνώριζε.

Το προσεχές διάστημα οι κινήσεις της νομικής ομάδας της ELFE θα είναι κρίσιμες για την συνέχιση της αντιδικίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα