Το “όχι” των τραπεζών στις απαιτήσεις της Γιάννας Αγγελοπούλου

από fimotro

Ζητούσε 18 εκατ. για την Επιτροπή 1821 και τελικά της έδωσαν 4 εκατ. ευρώ

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την Γιάννα Αγγελοπούλου και τα οικονομικά της Επιτροπής για το 1821 δημοσιεύει σήμερα ο “Βηματοδότης“. Τις αναδημοσιεύουμε: “Η ένταση και η διάρκεια του πανδημικού φαινομένου δεν αφήνουν κανέναν ανεπηρέαστο. Επιδρούν παντού και επηρεάζουν τους πάντες και τα πάντα. Ακόμη και τη Γιάννα Αγγελοπούλου και τις προετοιμασίες της Επιτροπής που προίσταται για τους εορτασμούς των 200 χρόνων από την έναρξη του αγώνα της Εθνικής ανεξαρτησίας του 1821. Η κυρία Αγγελοπούλου όταν αναλάμβανε την ευθύνη των επετειακών εκδηλώσεων υπολόγιζε ότι θα βρει συμπαραστάτες και χορηγούς ικανούς να προσφέρουν τους απαιτούμενος πόρους”.

“Η τρέχουσα υεγιονομική κρίση, ωστόσο, και οι πολλές οικονομικές συνέπειες που τη συνοδεύουν περιόρισαν τις δυνατότητες. Απευθύνθηκε, όπως πληροφορούμαστε γράφει ο “Βηματοδότης“, στις άλλοτε πρόθυμες και γαλαντόμες τέσσερις συστημικές τράπεζες προκειμένου να χρηματοδοτήσει την έκδοση αναμνηστικών νομισμάτων, ζητώντας 4,5 εκατομμύρια ευρώ από την κάθεμια. Συνολικά απαιτούσε 18 εκατομμύρια ευρώ και απαιτούσε από τους κ.κ. Μυλωνά, Μεγάλου, Καραβία και Ψάλτη την άμεση διάθεση του ποσού ώστε να ξεκινήσει το έργο”.

Και συνεχίζει ο “Βηματοδότης“: “Οι τραπεζίτες εξανέστησαν καθ΄ότι δεν περνούν και τις καλύτερες των ημερών και το ποσό φάνταζε υπερβολικό στις παρούσες υγειονομικές και οικονομικές συνθήκες,. Αρνήθηκαν να προικοδοτήσουν την Αγγελοπούλου μετα 18 εκατομμύρια που ζητούσε για τα αναμνηστικά νομίσματα του 1821 και έκτοτε ξεκίνησε μακρά και επίπονη διαπραγμάτευση. Η ίδια, σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, ενέπλεξε και το Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο προσπάθησε να ασκήσει την όποια επιρροή του. Παραταύτα οι τραπεζίτες δεν άντεχαν να σηκώσουν το βάρος των 18 εκατ. ευρώ, εκτιμώντας ότι επιπλέον στις παρούσες οικονομικές συνθήκες δεν θα εκδηλωθεί η προεξοφλούμενη από την Επιτροπή ζήτηση των αναμνηστικών νομισμάτων”.

Για να καταλήξει ο “Βηματοδότης“: “Ακολούθησαν επικά παζάρια και εν τέλει αποδέχθηκαν να προσφέρουν από 1 εκατ. ευρώ η καθεμία, συνολικά 4 εκατ. ευρώ, απογοητεύοντας τον υπεύθυνο της επιχειίρησης των αναμνηστικών του ’21 και στενό συνεργάτη της κας Αγγελοπούλου από τους Ολυμπιακούς του 2004 κ. Σίμιτσεκ”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα