Το νέο data center της Lamda Hellix εγκαινίασε ο πρωθυπουργός

από fimotro

Τα εγκαίνια εργασιών του πρώτου μεγάλου data center της Lamda Hellix, πραγματοποιήθηκαν από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη το πρωί της Δευτέρας.  Με αυτό τον τρόπο ανοίγει και επισήμως ο μεγάλος κύκλος επενδύσεων στα data centers, που φιλοδοξούν να δώσουν τεράστια ώθηση στον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας.

mitsota

 

Αυτό είναι και το πρώτο μιας σειράς νέων πρότζεκτ που δρομολογεί η εταιρείαμετά την εξαγορά της από την αμερικανική Digital Realty, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παγκοσμίως στον χώρο των data centers και των «ουδέτερων» υποδομών.

Την ίδια ώρα στην τελική ευθεία έχουν εισέλθει οι προετοιμασίες για την έναρξη εργασιών και στο αντίστοιχο μεγάλο πρότζεκτ που προετοιμάζει η Microsoft. Η αγορά γης που θα φιλοξενήσει τα τρία data centers που σχεδιάζονται, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει γίνει ήδη, ενώ ως το τέλος του μήνα αναμένονται και οι σχετικές ανακοινώσεις.

Υπολογίζεται ότι μόνο οι επενδύσεις που δρομολογούν Microsoft και Digital Realty – Lamda Hellix θα αφήσουν ένα άμεσο οικονομικό αποτύπωμα άνω των 2 δισ. ευρώ, όπως υπολογίζει η κυβέρνηση αλλά και οι εταιρείες, ενώ το ύψος των επενδύσεων για τη λειτουργία τους θα προσεγγίσουν τα 900 εκατ. ευρώ.

Και δεν είναι οι μόνοι, αφού και άλλοι παίκτες, μικρότεροι, προχωρούν σε επενδύσεις ποντάροντας στη στροφή της οικονομίας και συνολικά των υπηρεσιών προς το «υπολογιστικό νέφος».

Κι αυτό ίσως είναι σημαντικότερο κι από τις ίδιες τις επενδύσεις που θα τρέξουν οι εταιρείες του κλάδου σε ντουβάρια και μηχανολογικό εξοπλισμό, η αλλαγή της οικονομίας. Ισως γι‘ αυτό και οι υποδομές που θα δημιουργούνται παρομοιάζονται από τους ανθρώπους του κλάδου με μεγάλα διεθνή αεροδρόμια, των οποίων βέβαια η δραστηριότητα και το τελικό αποτέλεσμα κρίνεται από την κίνηση που έχουν.

5396306

 

5396300

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα