Το κόμμα Βαρουφάκη εξηγεί γιατί δεν ψήφισε την άρση ασυλίας Πολάκη

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Δύο κόμματα ψήφισαν κατά της άρσης ασυλίας του πρώην αναπληρωτή Υπουργού Υγείας στη συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας όπου συζητήθηκαν οι υποθέσεις Πολάκη για την υποκλοπή τηλεφωνικής συνομιλίας του διοικητή της ΤτΕ, Γ. Στουρνάρα αλλά και της μήνυσης του πρώην προέδρου των εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ, Σ. Πουλή: Το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη.

Το κόμμα του πρώην υπουργού Οικονομικών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, εξηγεί το σκεπτικό του, το οποίο βασίζεται στο ότι η επιτροπή ήταν αναρμόδια να αποφασίσει επί του θέματος, καθώς οι πράξεις για τις οποίες ζητείται η άρση ασυλίας του πρέπει να κριθούν στο πλαίσιο άσκησης των υπουργικών καθηκόντων του και όχι των βουλευτικών καθηκόντων του. H αναρμοδιότητα της επιτροπής ήταν και το επιχείρημα του κ. Πολάκη.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του ΜέΡΑ25:

Κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Επιτροπής Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας, ετέθη από τον εγκαλούμενο και πρώην Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Πολάκη, θέμα αναρμοδιότητας της παρούσας επιτροπής να αποφανθεί περί της άρσης ή μη της ασυλίας του, ισχυριζόμενος ότι έπρεπε να παραπεμφθεί βάσει του νόμου περί ευθύνης υπουργών. Προς τούτο επικαλέστηκε ότι έπρεπε να συσταθεί μια προανακριτική επιτροπή και να λάβει χώρα προκαταρκτική εξέταση της επιτροπής, οι συνεδριάσεις της οποίας είναι δημόσιες και διαφανείς.

Το ΜέΡΑ25 θεωρεί ότι οι πράξεις για τις οποίες ζητείται η άρση ασυλίας του πρέπει να κριθούν στο πλαίσιο άσκησης των υπουργικών καθηκόντων του και όχι των βουλευτικών καθηκόντων του. Συνεπώς, το ΜέΡΑ25 έκρινε αναρμόδια την παρούσα επιτροπή και κατόπιν του συγκεκριμένου θέματος διαδικασίας που προέκυψε ψήφισε κατά της άρσης ασυλίας του λόγω αναρμοδιότητας της επιτροπής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα