Το κόμμα Νίκη, ο Εμφιετζόγλου και οι Σπαρτιάτες βγάζουν εκτός βουλής τον Βελόπουλο

από fimotro

Και στις χθεσινές κυλιόμενες μετρήσεις το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου κινείται οριακά στο 3% με εμφανή καθοδική τάση. Σε δυο μετρήσεις (focus group) κινείται στο όριο του 3% με την αναγωγή. Χωρίς την αναγωγή δεν μπαίνει στη Βουλή. Φαίνεται ότι τρεις παράγοντες θα επηρεάσουν την Ελληνική Λύση στις επόμενες εκλογές:

  1. Η δημοσκοπική άνοδος του κόμματος Νίκη, που επειδή είναι νέο και για λίγο δεν μπήκε οριακά στη Βουλή εμφανίζει συνεχή αυξητική τάση ως προς τα ποσοστά του.
  2. Το κόμμα Εμφιετζόγλου-Μπογδάνου που κινείται στο 2% σε πολλές περιοχές της Β. Ελλάδας και θα πάρει ένα ποσοστό ψηφοφόρων από το κόμμα του Βελόπουλου.
  3. Το κόμμα Σπαρτιάτες που υποστηρίζεται από τον Ηλία Κασιδιάρη πολλοί από τους οπαδούς του είχαν ψηφίσει την Ελληνική Λύση στις τελευταίες εκλογές.
  4. Και τη ΝΔ στην οποία θα επιστρέψει ένα κομμάτι των ψηφοφόρων που είχαν ψηφίσει τον Βελόπουλο και τώρα θέλουν ισχυρή αυτοδυναμία για να μην προκύψουν τρίτες εκλογές.

Ο Βελόπουλος ελπίζει ότι στο ντιμπέιτ μπορεί να κερδίσει τις χαμένες ψήφους, αλλά αυτή τη φορά με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής τα πράγματα θα είναι εξαιρετικά δύσκολα για το κόμμα του. Κρατήστε την ανάρτηση και θα μας θυμηθείτε το βράδυ των εκλογών…

Fimotro

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα