Το κόλπο με τον διαγωνισμό σε Δήμο της Βορείου Ελλάδας

από fimotro

Οι Δήμοι άρχισαν να λαμβάνουν εγκρίσεις από το Πρόγραμμα Τρίτσης και το όργανα πήραν μπρος. Ειδικά στο έργα ‘έξυπνων πόλεων΄ μαθαίνουμε οι προκηρύξεις έχουν τέτοια κριτήρια αποκλεισμού ώστε μόνο ένας υποψήφιος θα (μπορεί να) συμμετάσχει. Αν φτάσει να γίνει βέβαια ο Διαγωνισμός διότι οι υπόλοιποι ενδιαφερόμενοι δεν πρόκειται να μείνουν άπραγοι.

Πρόσφατο παράδειγμα Δήμος από τη Βόρεια Ελλάδα γνωστός για τις χαμηλές του θερμοκρασίες το χειμώνα προκήρυξε διαγωνισμό όπου οι πληροφορίες μας αναφέρουν μόνο το ΑΦΜ και η φωτογραφία του ιδιοκτήτη της εταιρείας που “πρέπει” να τον πάρει δεν είναι κριτήριο. Των εταιρειών για την ακρίβεια γιατί ο Διαγωνισμός αποτελείται από τρία ανεξάρτητα μεταξύ τους έργα (Τμήματα). Μέχρι τώρα χρησιμοποιούνταν διάφορα απίθανα ISO για να αποκλείσουν δυνητικούς δικαιούχους. Επειδή όμως όλοι έτρεξαν και έβγαλαν απ’ όλα, η ‘νέα τάση’ είναι να ζητούνται αντίστοιχα έργα. Μόνο που με το αντίστοιχα δεν εννοούν αντίστοιχα με το έργο, αλλά αντίστοιχα μ ότι διαθέτει ο εκλεκτός του Δημάρχου.

Από κοντά πάει και η εμπειρία της ομάδας έργου. Και έτσι δημιουργείται ένα πλήρως προστατευμένο και ελεγχόμενο περιβάλλον. Βέβαια, έτσι καταλήγουμε και σε εξαμβλώματα στις προσφορές των εκλεκτών, όπου για παράδειγμα ο Διευθύνων Σύμβουλος ή ο ιδιοκτήτης της εταιρείας δηλώνονται ότι θα απασχοληθούν 100% στο έργο, αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα για τις επιτροπές διενέργειας των Δήμων. Πάντως απ’ ότι μαθαίνω ο συγκεκριμένος διαγωνισμός έχει σηκώσει πολύ σκόνη ειδικά για τα τμήματα 2 και 3. Νομίζουμε τώρα που είναι ακόμα νωρίς είναι η ώρα ο Στέλιος Πέτσας να τραβήξει το αυτί στους Δημάρχους γιατί αλλιώς προβλέπω ν’ αρχίσουν τα κλαρίνα να παίζουν και να μη σταματάνε με τίποτα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα