Το ΚΙΝΑΛ μπροστά σε ένα δύσκολο σταυροδρόμι

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Με αφορμή το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ ας αντιδράσουμε. Ας πούμε ότι είναι άλλο ένα βήμα πίσω. Και όλοι εμείς που πιστεύουμε σε ένα άλλο κίνημα ας κάνουμε αυτό που πρέπει. Ας αντιδράσουμε τώρα.

Γράφει ο Σταμάτης Μαλέλης

Ήρθε η κρίσιμη ώρα που θα γίνει η επιλογή του δρόμου. Και οποιαδήποτε επιλογή θα έχει το κόστος της.

Το ΚΙΝΑΛ, δυστυχώς για όλους που πιστεύουμε στον δημοκρατικό σοσιαλισμό, βρίσκεται σε μία κεντρώα περιδίνηση, που φθείρει το κόμμα και αποστασιοποιεί όλο και περισσότερα μέλη και φίλους του.

Το ΚΙΝΑΛ δίνει την εντύπωση ότι είναι στην άλλη πλευρά του λόφου όπου συναντά αυτούς με τους οποίους έπρεπε να είναι σε συνεχή αντιπαράθεση. Την κυρίαρχη αντιπαράθεση μεταξύ συντήρησης και προόδου.

Ως μέλος της ΚΠΕ του Κινήματος Αλλαγής έχω πολλές φορές τονίσει ότι χρειάζεται άμεση αλλαγή πολιτικής. Πρέπει να το αντιληφθούν όλοι, ακόμη και αυτοί που θα κινδυνεύσουν να χάσουν την καρέκλα τους από τις νέες προοδευτικές επιλογές του κόμματος. Διαφορετικά θα δουν να τελειώνει στα χέρια τους το ιστορικό κόμμα.

Η εικόνα της σύμπλευσης με τη Δεξιά σε μεγάλα θέματα είναι αποκρουστική και σε κανένα σημείο δεν θυμίζει τη μεγάλη παράταξη που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου.

Η Αστυνομία μπαινοβγαίνει στα ΑΕΙ και αυτό κατά το κόμμα μας είναι… υπερβάλλων ζήλος. Διαγκωνιζόμαστε με τη Δεξιά για τον νόμο και την τάξη. Σαν να μην καταλαβαίνουμε τι πρόκειται να γίνει.

Η ηγετική ομάδα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της. Η παράταξη δεν είναι τσιφλίκι της. Οι ευθύνες της είναι ιστορικές. Αύριο δεν θα μπορεί να πει ότι δεν ήξερε. Ας κάνει πολιτική της, αυτή που διδάχθηκε από την πλούσια διαδρομή της παράταξης, ας χαράξει και ας επανατοποθετήσει το Κίνημα στον προοδευτικό δρόμο δίπλα στους πολίτες που το έχουν ανάγκη και ας αφήσει την καμαρίλα και την ίντριγκα μόνο και μόνο για μια χούφτα εξουσίας.

Με αφορμή το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ ας αντιδράσουμε. Ας πούμε ότι είναι άλλο ένα βήμα πίσω. Και όλοι εμείς που πιστεύουμε σε ένα άλλο κίνημα ας κάνουμε αυτό που πρέπει. Ας αντιδράσουμε τώρα.

Η Δημοκρατική Παράταξη δεν είναι τσιφλίκι κανενός.

Ο Σταμάτης Μαλέλης είναι μέλος της ΚΠΕ του ΚΙΝΑΛ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα