Το ΚΕΑΟ φράζει το δρόμο για τις 120 δόσεις

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Μεγάλες καθυστερήσεις στην επεξεργασία των στοιχείων και στη βεβαίωση των χρεών

Εμπόδια στην είσοδο των αυτοαπασχολούμενων στην ρύθμιση των 120 δόσεων μπαίνουν εξαιτίας της δυσλειτουργίας του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών. Έτσι παρατηρούνται μεγάλες καθυστερήσεις στην επεξεργασία των στοιχείων και στη βεβαίωση των χρεών. Αυτό συμβαίνει γιατί έως τώρα δεν έχει μεταφερθεί και πιστοποιηθεί στο ΚΕΑΟ το σύνολο των οφειλετών από το πρώην Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητα Απασχολουμένων.
Ενδεικτικά να αναφέρουμε πως γιατροί από το πρώην ΤΣΑΥ και μηχανικοί από το πρώην ΤΣΜΕΔΕ δυσκολεύονται να ενταχθούν στη ρύθμιση, καθώς σε πολλές περιπτώσεις η επεξεργασία των στοιχείων για το ύψος των οφειλών ξεπερνάει τις δύο εβδομάδες .
Ένα ακόμη πρόβλημα για το σύνολο των μη μισθωτών είναι ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η εκκαθάριση των εισφορών με βάση τα εισοδήματα του 2017 και του 2018. Η καθυστέρηση αυτή έχει ως αποτέλεσμα όσοι έχουν οφειλές τα συγκεκριμένα έτη να μην μπορούν να υπολογίσουν το πραγματικό ποσό που χρωστούν. Δηλαδή στην πράξη το ύψος της οφειλής και της δόσης ενδέχεται να αλλάξει, μετά την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης των εισφορών που οφείλονται, με βάση το πραγματικό εισόδημα κάθε έτους.
Επιπρόσθετα το ΚΕΑΟ σε αρκετές περιπτώσεις δεν έχει ακόμη βεβαιώσει οφειλές που δημιουργήθηκαν εντός του 2018.
Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία κατά τον πρώτο μήνα εφαρμογής της ρύθμισης των 120 δόσεων έχουν ενταχθεί σε αυτήν 43.000 οφειλέτες και έχουν ρυθμιστεί χρέη 765 εκατ. ευρώ . Οι 18.000 εξ αυτών είναι εργοδότες, που έσπευσαν να ρυθμίσουν περίπου 550 εκατ. ευρώ χρέη προς το πρώην ΙΚΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα