Το γερμανικό Tagesschau προτείνει την Ελλάδα για διακοπές

από fimotro

Δεν είναι λίγοι εκείνουν που εξαίρουν την Ελλάδα για τον τρόπο διαχείρισης της κρίσης του κορονοϊού, με αποτέλεσμα να αποτελεί και μία επιλογή για τις καλοκαιρινές διακοπές.

«Πολλές χώρες χαλαρώνουν σταδιακά τα μέτρα περιορισμού που έλαβαν εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού. Αυτό δημιουργεί ελπίδες για καλοκαιρινές διακοπές στο εξωτερικό. Πού μπορεί να κάνει κανείς σύντομα το ταξίδι του;» διερωτάται στην ιστοσελίδα του το πρωινό μαγκαζίνο «Tagesschau».

Όπως αναφέρεται, μέχρι στιγμής το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας έχει απαγορεύσει τα ταξίδια, όμως από τον Ιούλιο κάτι τέτοιο δε θα είναι εφικτό, αφού θα γίνει προσπάθεια επιστροφής στην κανονικότητα.

Τι συμβαίνει με τις υπόλοιπες χώρες;

Ολλανδία ήταν μια από τις πρώτες χώρες που παρουσίασαν σχέδια για διακοπές. Τα κάμπινγκ της σκανδιναβικής χώρας θα λειτουργήσουν από 1ης Ιουλίου. Από την αρχή της πανδημίας η χώρα δεν είχε κλείσει τα σύνορα.

Κροατία θέλει επίσης να υποδεχθεί ξένους τουρίστες. Οι αρχές βρίσκονται σε επαφές με τις κυβερνήσεις της Αυστρίας, της Σλοβενίας και της Τσεχίας για να ανοίξουν τα σύνορα έτσι ώστε να μπορούν οδικώς να μεταβαίνουν οι ταξιδιώτες.

-Τα σύνορα της Σουηδίας εξακολουθούν να είναι ανοιχτά για τους πολίτες της ΕΕ. Ωστόσο, υπάρχουν έλεγχοι εισόδου και περιορισμοί στα ταξίδια, όπως προειδοποιεί το υπουργείο Εξωτερικών.

– Στη Δανία θα ανοίξουν σύντομα τα εστιατόρια και οι καφετέριες. Η κυβέρνηση θα ανακοινώσει νέα μέτρα έως την 1η Ιουνίου.

– Στην Ιταλία, και πιο συγκεκριμένα, στο νότιο Τιρόλο, τα ξενοδοχεία και τα τελεφερίκ θα ανοίξουν ξανά στις 25 Μαΐου.

– Στην Ισπανία, πολλά ξενοδοχεία θα ανοίξουν στα μέσα Μαΐου υπό αυστηρές όμως προυποθέσεις και με μέγιστη χωρητικότητα 30%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα