Το Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος θα επισκεφθεί τη Δευτέρα ο Μ. Βορίδης

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Στις 10 το πρωί της Δευτέρας, ανακοίνωσε ότι θα επισκεφτεί το Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος, ο Μάκης Βορίδης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργού Ανάπτυξης, η επίσκεψή του στο Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος σηματοδοτεί και την ανάγκη του να εκφράσει μια συγγνώμη προς τον Εβραϊκό λαό επειδή στο παρελθόν και ο ίδιος προσωπικά καλλιέργησε πολιτικές και προσωπικές σχέσεις με αρνητές του Ολοκαυτώματος.

Αναλυτικά, η δήλωση του Μάκη Βορίδη:

«Σε συνέχεια των δηλώσεων μου της 13/7/19, αύριο (Δευτέρα, 21/7/2019) και ώρα 10:00, πρόκειται να επισκεφθώ το Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος.

Με την ευκαιρία αυτή, θα ήθελα να διατυπώσω ξανά με απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο την αντίθεση μου σε κάθε ρητορική μίσους και άσκηση βίας που εκκινούν από ρατσιστικά κίνητρα εναντίον οιασδήποτε κοινωνικής ή θρησκευτικής ομάδας. Και βεβαίως αυτό περιλαμβάνει και την σφοδρή αντίθεση μου και στον αντισημιτισμό.

Η επίσκεψη μου στο Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος σηματοδοτεί και την ανάγκη μου να εκφράσω μια συγγνώμη προς τον Εβραϊκό λαό επειδή στο παρελθόν και ο ίδιος προσωπικά καλλιέργησα πολιτικές και προσωπικές σχέσεις με αρνητές του Ολοκαυτώματος. Θέλω να τονίσω με απόλυτη σαφήνεια ότι θα συμβάλλω στη καταπολέμηση του ρατσισμού, του αντισημιτισμού και των αρνητών του Ολοκαυτώματος. Ενός εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας, που εκτέλεσαν οι ναζί εξοντώνοντας με βιομηχανικό τρόπο 6.000.000 Εβραίους, μεταξύ των οποίων και 65.000 Εβραίους συμπολίτες μας.

Είναι λοιπόν αυτή, για μένα, μια επίσκεψη σεβασμού στη μνήμη των θυμάτων αλλά και πηγή γνώσης της μακρόχρονης ιστορίας των Ελλήνων Εβραίων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα